Hava Durumu

TİP'li babanın kızı mazbatasını aldı, istifa etti

Türkiye İşçi Partisi (TİP) kurucularından Ümit Kaftancıoğlu'nun kızı Pınar Kaftancıoğlu AK Parti'den meclis üyesi seçildi, mazbatasını aldı ve partisinden istifa etti.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2014 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2014 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
TİP'li babanın kızı mazbatasını aldı, istifa etti

Yerel seçim sonrası AK Parti'den jet istifa yaşandı. Türkiye İşçi Partisi (TİP) kurucularından olan ve 1980 yılında öldürülen gazeteci Ümit Kaftancıoğlu'nun kızı Pınar Kaftancıoğlu 30 Mart'ta Aydın Nazilli'den belediye meclis üyesi seçildi ancak Kaftancıoğlu'nun AK Parti macerası kısa sürdü. Listenin üçüncü sırasından girdiği seçimi kazanan Kaftancıoğlu mazbatasını aldığı gün partisinden istifa etti.

Kaftancıoğlu bu jet ayrılışıyla siyasi tarihin en hızlı istifalarından birine imza attı. Kaftancıoğlu, Belediye Meclis Üyeliği görevini bağımsız olarak sürdürecek. AK Parti, Türkiye genelindeki başarıyı Aydın ve Nazilli'de yakalayamadı. Nazilli'deki sonuçların ardından 21 kişilik İlçe Yönetim Kurulu üyeleri istifalarını sunmuştu.
Suikast sonucu ölen eski TİP'li Kaftancıoğlu'nun kızı olan Pınar Kaftancıoğlu, 20 yıla yakın süredir yaşadığı Nazilli'de kurduğu, "İpek Hanım'ın Çiftliği" ile ülke çapında şöhret kazandı.

Doğal ürünler yetiştiren çiftliğinde 100 civarında insan çalıştıran Kaftancıoğlu, "Hanım Ağa" olarak anılıyor. Kaftancıoğlu, küçük kızı, "İpek"e doğal ürünler yedirmek amacıyla kurduğu çiftliğinde yetiştirdiği ürünleri ülke geneline satış yapan işletme haline getirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.