Hava Durumu

Tiyatronun coşkusu Bursa'yı sardı

Bursa'da bu yıl 17.'si gerçekleştirilen ve bir hafta boyunca çocuklarla gençleri tiyatro sanatının en renkli örnekleriyle buluşturacak olan 'Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali', keyifli bir programla başladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2012 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2012 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tiyatronun coşkusu Bursa'yı sardı

Büyükşehir Belediyesi Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) ve Dünya Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği (ASSITEJ) Türkiye Temsilciliği işbirliği ile düzenlenen '17. Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali'nin açılışı, Bursa Kent Müzesi önündeki amfi tiyatroda yapıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, Bursa'nın tarihi, kültürü, sosyal hayatı, ekonomisi ve doğal zenginlikleriyle Türkiye'nin nadide bir şehri olduğunu vurguladı. Bursa'nın canlı ve dinamik bir sosyal hayatının olduğunu anlatan ve bu yapının da kenti Türkiye ve dünya gündemine taşıdığına değinen Ödünç, "Geleceğin her anlamda yaşanabilir bir kenti olmaya aday olan şehrimizde, 'Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali'ne ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu yıl 17.'sini gerçekleştirdiğimiz festival, Bursa'nın kültür harmanında gelenek haline geldi" dedi.

BKSTV Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik de Türkiye'de marka haline gelen ve uluslararası alanda etkinliğini her geçen yıl artıran festival boyunca gerçekleştirilecek programların çocukların ve gençlerin ufkunu açacağını anlattı.


Konuşmaların ardından, İstanbul'dan festival için Bursa'ya gelen Anatole Sokak Oyuncuları, Eftal Gülbudak'ın yazıp yönettiği 'Çer-ve-çe' oyununu Bursalı sanatseverler için sahneledi. Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı ve BKSTV Genel Sekreteri Ahmet Erdönmez ile BKSTV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Erbak'ın da katıldığı programa vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Festival programı
Festivale bu yıl 9 yabancı, 8 Türk topluluk katılıyor. Bulgaristan, Hollanda, İran, İtalya, Ukrayna, Almanya ve Fransa'dan gelen ekiplerle renklenecek olan festivale, Türkiye'den Bursa Devlet Tiyatrosu, İstanbul'dan Anatole Sokak Oyuncuları, Tiyatro BeReZe, Ahşap Çerçeve Kukla Tiyatrosu, Tiyatro Tem, Ankara Sine-i Sanat Atölyesi (ASSA), Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, İzmir Tarla Faresi Tiyatrosu ve Kırklareli Uçaneller Kuklaevi katılıyor. Kentte 6 gün sürecek festival boyunca ücretsiz olarak izlenebilecek oyunların yanı sıra atölye çalışmaları ve seminerler de gerçekleştirilecek. Eğlenceli oyunlar Tayyare Kültür Merkezi, Nilüfer Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Evi, Barış Manço Kültür Merkezi, Kent Müzesi Amfi Tiyatro ve Orhangazi Parkı'nda izlenime sunulacak.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.