Hava Durumu

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Gemlik'te laboratuar açtı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Gemlik Ticaret Borsası Zeytin Analiz Laboratuarını açtı. Hisarcıklıoğlu, "Gemlik ülkenin en önemli ticaret merkezlerinden biri. Gemlik Gümrüğü ihracatta da Türkiye'de ilk üçte yer alıyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2018 17:37
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2018 17:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Gemlik'te laboratuar açtı

Gemlik Ticaret Borsası Zeytin Analiz Laboratuarı TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun da katıldığı törenle hizmete açıldı. Borsa binasında yapılan programa Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ülger, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Barış Bozkurt, İlçe Emniyet Müdürü Abdulkadir Yüce, GTSO Başkanı Kemal Akıt, GTSO Meclis Başkanı Paşa Ağdemir, Borsa Başkanı Özden Çakır, kurum, dernek ve STK temsilcileri katıldı.

Borsa Başkanı Özden Çakır, açılışta yaptığı konuşmada, ''Zeytin ile alakalı çok önemli çalışmalar yaptık. Coğrafi işaretimizi aldık. Şimdi de bunun tanıtılması için projeler hazırlıyoruz. Burada açacağımız laboratuar, zeytinin içindeki katkıyı da inceleme imkânı sunacak. Bizim bundan sonraki hedeflerimiz arasında lisanslı depoculuk, Zeytin İşleme Merkezi ve Lokal yapımı var. Gemlik olarak ihtisas borsasına 1 milyon TL üzerinde katkıda bulunduk. Üyelerimizin yüzde 95'i zeytin üreticisi. Bizim bir hedefimiz de Gemlik'e okul yapmaktır. Ayrıca Orhangazi ve İznik'in de bize bağlanmasını talep ediyoruz'' dedi.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da ''Laboratuar, Gemlik adına önemli bir katkı oldu. Gemlik'te pek çok tarım ile alakalı kurumu bu bölgede topladık. Şimdi de Zeytin araştırma Enstitüsü kurulması gerekiyor. Biz bu konuda destek vermeye hazırız. Üniversitenin de dahil olmasıyla önemli aşama kaydedebiliriz'' şeklinde konuştu.

HİSARCIKLIOĞLU: GEMLİK'TE OKUL YAPABİLİRİZ

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Gemlik ilçesinin ülkenin en önemli ticaret merkezlerinden biri olduğunu belirterek, "Gemlik Gümrüğü ihracatta da Türkiye'de ilk üçte yer alıyor. Gemlik, Türkiye'de konserveciliğin başladığı yer.Coğrafi değerimizi iyi bilmemiz, buna göre değerlendirme yapmamız lazım.Ticaret Borsalarımız dünyaya örnek olmaya başladı. Lisanslı depoculuk konusundaki girişimleriniz önemli. Ne demektir lisanslı depoculuk? Kapı kapı zeytini gezdirmeye gerek olmamasıdır. Vereceğimiz senet ile her yerde çalışabilmenizdir. Üretici depoya getirirse mazot masrafını bile alır. Gemlik coğrafi işareti tescil etti. Şimdi bunu yurt dışında duyurmak lazım. Ayrıca Gemlik'te okul yaptırılmasına da olumlu yaklaşıyoruz'' dedi.

Konuşmaların ardından, yüksek miktarda ürün veren zeytincilere plaket verilirken, kurulumu tamamlanan Zeytin Analiz Laboratuarı da Hisarcıklıoğlu ve diğer katılımcılar tarafından hizmete açıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.