Hava Durumu

TOFAŞ: 103 - Trabzonspor: 63

TOFAŞ Basketbol Takımı, normal sezonun son iç saha maçında Trabzonspor'u 103-63'lük skorla mağlup ederek bu sezonki 23. galibiyetine imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2018 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2018 11:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
TOFAŞ: 103 - Trabzonspor: 63

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ekiplerinden TOFAŞ, 29. hafta mücadelesinde Trabzonspor'u etti. Atatürk Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmaya Barış Ermiş, Sammy Mejia, Tony Crocker, Raymar Morgan, Kenny Kadji beşiyle başlayan Mavi Yeşilliler, ilk sayılarını Raymar Morgan ve Kenny Kadji'nin elinden buldu. Tony Crocker'ın üç sayılık basketleri sonrası Sammy Mejia ve Kadji'nin skor katkısıyla 5. dakikayı 18-7 önde geçti. Tony Crocker, Raymar Morgan ve Muhsin Yaşar'ın elinden sayılar bulmaya devam eden ev sahibi ekip, ilk çeyreği 26-17 üstünlükle kapattı.

İkinci çeyreğin ilk dakikalarında rakibin sayılarına Pierria Henry ve Raymar Morgan'ın basketleriyle karşılık veren Bursa temsilcisi, Barış Ermiş, Kenny Kadji ve Pierria Henry'nin üçlükleriyle 16. dakikada içinde farkı 17'ye çıkardı: 44-27. Kenny Kadji'nin sayılarının ardından çeyreğe Tony Crocker'ın son saniye üçlüğüyle nokta koyan TOFAŞ, soyunma odasına 51-36 önde girdi.

Üçüncü periyoda da Raymar Morgan'ın orta mesafeli basketiyle başlayan TOFAŞ Basketbol Takımı, Josh Owens'ın sayılarıyla üstünlüğünü korurken, 23.18'de fark Sammy Mejia'nın üçlüğüyle 20'ye çıktı: 60-40. Raymar Morgan-Pierria Henry ikilisinin basketleri arayı giderek açarken, Yiğit Arslan'dan da skor desteği gelmesiyle TOFAŞ son çeyreğe 79-51 üstünlükle geçti.

Dördüncü periyotta oldukça rahat bir oyun sergileyen TOFAŞ Basketbol Takımı'nda Başantrenör Orhun Ene, genç oyunculara şans tanıdı. Berkan Durmaz ve Yiğit Arslan'ın sayılarıyla bitime 7.30 kala 34 sayılık farkı (87-53) yakalayan Mavi Yeşilliler, Mert Konuk ve Efe Beşok ile skor bulmaya devam etti. Muhsin Yaşar'ın smacıyla son 1.23'e girerken durumu 101-59'a getiren TOFAŞ, Efe Beşok'un turnike basketiyle parkeden 103-63 galip ayrıldı.

Trabzonspor Basket karşısında TOFAŞ'ta süre alan tüm oyuncular sayı katkısı verirken, 36 asistle bu alanda tarihi performanslardan birini daha sergiledi. Mavi Yeşillilerde Raymar Morgan 16 sayı, 6 ribaunt, 2 asist; Pierria Henry 13 sayı, 2 ribaunt, 8 asist; Tony Crocker 13 sayı, 4 asist, 1 blok ve Muhsin Yaşar da 10 sayı, 9 ribaunt ile çift hanelere ulaşan isimler oldu.

Play-off'a ikinci sıradan girmeyi geçtiğimiz hafta garantileyen TOFAŞ Basketbol Takımı, normal sezonun son haftasında 13 Mayıs Pazar günü deplasmanda Yeşilgiresun Belediyespor ile karşılaşacak. Giresun 19 Eylül Spor Salonu'ndaki maç saat 15.00'de başlayacak.

TARAFTARLAR SALON DEĞİŞİKLİĞİNE RAĞMEN YALNIZ BIRAKMADI

Bursalı basketbol severler, Trabzonspor karşılaşmasında yaşanan parke sorununa rağmen takımlarını yalnız bırakmadı. TOFAŞ Spor Salonu'nda 20.30'da başlaması gereken müsabaka, salon parkesinde bir bölümündeki şişkinlik nedeniyle karşılaşmanın hakemleri ve gözlemcisi tarafından Atatürk Spor Salonu'na alındı. Taraftarlar, iki saat gecikmeli olarak 22.30'da başlayan maç için TOFAŞ Spor Salonu'ndan otobüslerle Atatürk Spor Salonu'na taşınırken, takımlarını hiçbir şartta yalnız bırakmayan Bursalı basketbol severler, galibiyetle tamamlanan maç sonunda oyuncuları alkışlarla uğurladı. Taraftarlar, maç sonunda da Basketbus otobüsleri eşlik ederek, ulaşımlarını sağladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.