Hava Durumu

Tofaş işçisinden flaş karar

Bursa’da düzenlenen 'Tofaş işçilerinin kardeşlik birlik ve kararlılık' toplantısında konuşan Hak- İş Genel Başkan Yardımcısı ve Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül, Tofaş Fabrikası'nda 3 bin 500 civarında işçinin sendikalarına geçtiğini ve salt çoğunluğu aştıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2015 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2015 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tofaş işçisinden flaş karar
Bursa’da üretim yapan Türkiye’nin otomotiv devleri Oyak Renault ve Tofaş fabrikalarında çalışan işçilerin ücret artışı isteğiyle geçen ay başlattıkları ve üretimin durmasına neden olan eylemler, işçilerin bağlı oldukları Türk Metal-İş Sendikası'ndan istifası ve fabrika yönetiminin maaşlarda iyileştirme sözü vermesinin ardından sona ermişti. 

Eylemlerin sona ermesinin ardından Tofaş çalışanları Çelik-İş sendikasına üye oldu. Sendikaya üye olan işçileri tarafından düzenlenen 'Tofaş işçilerinin kardeşlik birlik ve kararlılık' toplantısına Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül katıldı. Tofaş işçisinin davetini Çelik- İş Sendikasının organları büyük bir heyecanla kabul ettiğini ve Tofaş işçileriyle buluştuklarını kaydeden Gül, "Tofaş işçisini mahcup etmeyeceğiz" dedi. 

'SÖZ VE KARAR SAHİBİ İŞÇİDİR'

Çelik- İş Sendikası ve Hak-İş Konfederasyonu’nun demokrat bir kuruluş olduğunu söyleyen Gül şöyle devam etti:

Temsilcileriyle, yöneticileriyle tamamen demokrasinin tüm organlarında toplu sözleşmelerde söz ve karar sahibi işçidir. Burada da Tofaş işçisi olacaktır. Bunun sözünü veriyorum. Türk işçi hareketi Tofaş işçisiyle, Renault işçisiyle Türkiye’de büyük bir işçi hareketinin önünü açmıştır. Bunun için kendilerine teşekkür ederim, önlerinde saygıyla eğiliyorum. Biz bu hareketi Türkiye yönünde dalgalandıracağız. Salt çoğunluğu aşmış durumdayız. 3 bin 500 civarında işçi bize geçti ve bu yüzde 50 demektir. Artık Çelik- İş Sendikası fiilen Tofaş’ta yetkili sendikadır. Bu fiili bir durumdur, bu durumu tüm arkadaşlarımızla değerlendireceğiz. Biz tabanın söz ve karar verdiği bir sendikayız. Sendikamız asla Tofaş işçisinin kararı olmadan hiçbir hareketin içerisinde olmayacak. Onun için söz ve karar Tofaş işçisinindir."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.