Hava Durumu

TOFAŞ'ta hedef Avrupa!

Bir yıllık aranın ardından tekrar Türkiye Basketbol Süper Ligi'ne çıkan TOFAŞ'ın Genel Menajeri, “Geçen sezonki takım kimyasını koruyup, ilk dördün hemen arkasında olmayı amaçlıyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2016 05:01
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2016 05:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
TOFAŞ'ta hedef Avrupa!
Geçen sezon TBL'de şampiyon olup Süper Lig'e çıkan Orhun Ene yönetimindeki TOFAŞ, transfer çalışmalarını sürdürüyor. Ronald Roberts'ı kadrosuna katan Kırmızı Beyazlılar, iki yabancı oyuncuyu daha renklerine bağlayıp transferi sonlandırmayı düşünüyor.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan TOFAŞ Genel Menajeri Tolga Öngören; “Türk oyuncularımızın yanı sıra, Majia ve Ivanov kaldı. Roberts'ı da transfer ettik. 2 numara ve 3-4 oynayabilen iki oyuncuyu daha kadromuza katmak istiyoruz” dedi.

YAZ LİGİ BEKLENİYOR

Transfer için acele etmediklerini belirten Öngören; “18 Temmuz'da bitecek Yaz Ligi'ni bekliyoruz. NBA'deki rakamların artması bizi de etkiledi. Hangi oyuncunun ne yapacağı şu an için belirsizliğini koruyor. Bu yüzden 18 Temmuz sonrasında harekete geçmeyi amaçlıyoruz. Takip ettiğimiz oyuncular var ve listemiz hazır. İhtiyacımıza en uygun oyuncuyu transfer edip sezona güçlü girmek istiyoruz” ifadesini kullandı. Öngören ayrıca yeni sezon hazırlıklarının da 19 Ağustos'ta başlayacağını sözlerine ekledi.

KİMYAMIZI KORUMALIYIZ

Yeni sezon hedefleri ile ilgili yorumda bulunan TOFAŞ Genel Menajeri Tolga Öngören, Avrupa kupaları keyfini Bursa'ya tekrar yaşatmak istediklerini belirtti. Öngören; “Rakamlara baktığımızda Avrupa'nın en önemli ligi haline geldik. Takım olarak geçen sezonki kimyamızı korursak başarılı olacağımızı düşünüyorum. Bu sezon için hedefimiz, ilk dördün hemen arkasında olmak. Ancak bu da konuşmayla olacak şey değil. Yola çıktığımızda hedefimize ulaşacağımızı daha iyi değerlendiririz. Hedefimiz Avrupa heyecanını ve keyfini Bursa'ya tekrar yaşatmak” diye konuştu.


TOFAŞ Genel Menajeri Tolga Öngören

SOYDAŞ TURNUVASI 21-24 EYLÜL'DE

Tolga Öngören, 2001 yılında trafik kazası sonucu aramızdan ayrılan Cevat Soydaş adına bu yıl 16'ncısı düzenlenecek turnuvanın 21-24 Eylül tarihleri arasında TOFAŞ Spor Salonu'nda gerçekleşeceğini açıkladı. Öngören “4 Türk, 2 de yabancı takım turnuvada olacak. Kuvvetli bir turnuva yapmayı amaçlıyoruz. Gelecek iki yabancı takım için görüşmelerimiz devam ediyor” açıklamasını yaptı.

BASKETBOL SEVDİRİLECEK

21-24 Eylül tarihleri arasında yapılacak Cevat Soydaş Turnuvası boyunca, TOFAŞ farklı bir organizasyonu da hayata geçirmeyi amaçlıyor. Kırmızı Beyazlı kulüp, Nilüfer Belediyesi ve Podyumpark ile ortaklaşa 3x3 basketbol turnuvası düzenleyecek. Böylece turnuva devam ederken, gençlere de sokak turnuvası aracılığıyla basketbol sevgisi aşılanacak.

GELİŞİM AMAÇLANIYOR

Kırmızı Beyazlılar'ın pilot takımı TOFAŞ Gelişim ile ilgili planlarını da açıklayan Tolga Öngören; “Takımın başına Serkan Erdoğan'ı getirdik. Amacımız TOFAŞ Gelişim'i güçlendirip TBL'ye çıkarmak. Gelişim'de değerli milli oyuncularımız var ve gelecekte onlardan faydalanmak istiyoruz. Umarım amacımıza ulaşırız” ifadesini kullandı. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.