Hava Durumu

TOFAŞ'tan harika galibiyet

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'ndeki 20. hafta karşılaşmasında TOFAŞ, konuk olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 80-73 mağlup etti. Bu sonuçla TOFAŞ 17. galibiyetini alırken, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise 12. mağlubiyetini yaşadı.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2018 20:12
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2018 20:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
TOFAŞ'tan harika galibiyet

Karşılaşmaya iyi başlayan TOFAŞ, ilk 2 dakikayı 7-2 önde geçti. Savunma direncini artıran ve hücumda sayılar bulan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Buva'nın pota altından kaydettiği basketle 7. dakikada skor üstünlüğünü yakaladı: 13-11. Karşılıklı basketlerle geçilen kalan bölümde TOFAŞ'ın Henry, Morgan ve Paunic ile bulduğu sayılara Toolson, Bircevic ve Mert Çevik'le cevap veren ev sahibi takım, ilk periyodu 24-23 üstün tamamladı.

İkinci periyodun ilk bölümünde Barış Ermiş, Berkan Durmaz ve Owens'ın kaydettiği basketlerle 10-2'lik seri yakalayan TOFAŞ, 14. dakikayı 33-26 üstün geçti. Hücumda ritmini yitiren TOFAŞ karşısında Buckner ve Klobucar'ın üst üste attığı sayılarla oyunda yeniden dengeyi kuran ev sahibi takım, Buva'nın 3 sayı çizgisinin gerisinden attığı basketle 17. dakikada beraberliği sağladı: 37-37. Hücum fırsatlarını değerlendiremeyen TOFAŞ önünde Buckner, Toolson ve Bircevic ile skor üreten İstanbul Büyükşehir Belediyespor, soyunma odasına 45-43 önde gitti.

İkinci yarıya iki takım da hücumda tutuk başladı. TOFAŞ, Henry'nin üst üste kazandırdığı sayılarla 24. dakikada öne geçti: 49-50. Kalan bölümde İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un Bircevic, Klobucar ve Toolson ile attığı basketlere Morgan ve Owens ile yanıt veren konuk ekip, dördüncü periyoda 59-57 üstün girdi.

Final periyoduna 6-0'lık seriyle başlayan TOFAŞ, 33. dakikada farkı 8 sayıya çıkardı: 57-65. Thompson ve Klobucar ile 3 sayı çizgisinin gerisinden üst üste 2 basket bulan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, 39. dakikada farkı 3 sayıya indirdi: 69-72. Ardından yakaladığı hücum fırsatlarını değerlendiremeyen ev sahibi takım karşısında Mejia ve Barış Ermiş ile skor üreten TOFAŞ, karşılaşmadan 80-73 galip ayrıldı.

Öte yandan karşılaşmada teknik faulün yanı sıra sportmenlik dışı faul de alan İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu oyuncu Buckner, 25. dakika içinde hakem tarafından oyun dışına gönderildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.