Hava Durumu

Tokat Valisi: "Polis görevini yaptı"

Tokat’ın Turhal ilçesinde dün Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifi Olağan Mali Genel Kurulu öncesi mevcut başkan Yalçın Bekler ile eski başkan Cemalettin Uzamış taraftarları arasında çıkan olaylara polisin müdahalesi ile ilgili olarak Tokat Valisi Cevdet Can, "Polis görevini yaptı" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2015 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2015 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tokat Valisi: "Polis görevini yaptı"
Turhal’da dün gerçekleştirilen, Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifi Olağan Mali Genel Kurulu öncesi mevcut başkan Yalçın Bekler ile eski başkan Cemalettin Uzamış taraftarları arasında gerginlik çıktı. 

Her iki taraf da yanlarındaki pet şişelerini birbirlerine atarak saldırdı. Bu sırada çevik kuvvet ekipleri iki tarafın üyelerine müdahalede bulundu. Müdahale sonrası iki taraf üyeleri de etrafa kaçışırken, Muharrem Keskin adlı bir kişi polis tarafından yere yatırılarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınan torunu Muharrem Keskin’in serbest bırakılmasını isteyen çiftçi 60 yaşındaki Mehdi Altınkaynak da, polisin tekmesiyle yere düştü.

VALİ, ’POLİS GÖREVİNİ YAPTI’

Tokat Valisi Cevdet Can, çıkan olayların basın ve kamuoyunda geniş yankı bulmasının ardından DHA muhabirine telefonla açıklama yaptı. Vali Can, olayla ilgili bir soruşturma başlatılıp başlatılmadığı sorusu üzerine, "İnceleme yapacak bir olay yok. 1945 kişi mevcut başkanın yanında var. 150 kişi ise karşı taraftan var. Karışıklık çıkınca polis görevini yaptı" diye cevap verdi. Turhal Cumhuriyet Başsavclığı tarafından da bir soruşturma başlatılmadığı öğrenildi.

Öte yandan yerdeyken polisin tekmelediği çiftçi Mehdi Altınkaynak ise konuyu eski kooperatif başkanı Cemallettin Uzamış ile görüştükten sonra polisten şikayetçi olup olmayacağına karar vereceğini söyledi. Altınkaynak’ın olaylar sırasında polis ekiplerince gözaltına alınan torunu Muharrem Keskin’in de dün akşam saatlerinde serbest bırakıldığı öğrenildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.