Hava Durumu

Toplu taşımada kadınlara taciz uyarısı

Çin'in başkenti Pekin'de polis ve toplu taşıma hizmetlerinin yetkilileri, cinsel tacizin engellenmesi amacıyla kadın yolcuların otobüs ve metrolarda "daha kapalı giyinmesi" önerisinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2013 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2013 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Toplu taşımada kadınlara taciz uyarısı

Çin ulusal basınında yer alan haberlere göre, Pekin Kamu Güvenliği İdaresine bağlı trafik bölümünün yayımladığı belgede, kadınların mini etek ve benzeri elbiseleri giymemesi tavsiye edilerek, cinsel tacize uğramaları halinde anında polisi aramaları istendi.

Belgede ayrıca, kadınların uygunsuz fotoğraflarının çekilmemesi için otobüslerin yüksek kısımlarında oturmamaları, vücutlarını çanta, dergi ve gazete gibi eşyalarla korumaları önerildi.

Şing Vey adlı bir polis memuru, China Daily gazetesine yaptığı açıklamada, belgenin polisin mikroblogundan yayımlandığını ve kadınların cinsel tacizden korunma farkındalığını artırmak için bilgilendirme maksadı taşıdığını kaydetti. Metro ve otobüslerde cinsel taciz konusunda kanıt toplamanın zor olduğunu söyleyen Şing, bu suça verilen en ağır cezanın 15 gün gözaltı olduğunu belirtti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.