Hava Durumu

Toplu vurgun! Bitmeyen ev çetesi

İflas bayrağı çeken Neo Arazi Geliştirme Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin (Neo Yapı) iki sahibi ve iki eski ortağı ile 12 çalışanına 'suç örgütü kurma ve nitelikli dolandırıcılık' suçlamasıyla dava açıldı. Neo Yapı'nın hesaplarından bu kişilere 18 milyon TL'yi aşkın paranın danışıklı şekilde aktarıldığı belirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2019 09:31
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2019 09:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Toplu vurgun! Bitmeyen ev çetesi

İstanbul'da faaliyet gösteren Neo Yapı; Eyüp ve Arnavutköy'de Neo Land 1 ve 2, Neo Allegro, Neo Maestro, Neo Center ve Gölpark İstanbul ile Bolluca 1-2-3-4-5-6 konut projelerini başlattı. Satış yaptığı halde evleri teslim edemeyen Neo Yapı, konkordato açıkladı. Şirketin iflası üzerine mağdurlar suç duyurusunda bulundu.

Savcılıkça tapu kayıtları üzerinde yapılan incelemeye göre Neo Yapı, projelerin yapılacağı arsaların sahipleriyle kat karşılığı anlaştı. Arnavutköy ve Eyüp belediyelerine proje için başvuruldu. Projelerin bir kısmına başlandıysa da inşaatlar tamamlanmadı. Bazı projelere ise kazma bile vurulmadı. Yalnızca resimler üzerinden satış işlemi gerçekleştirildi. Hatta projelerin adları değiştirilip aynı daireler başkalarına satıldı. Sözleşmelerin benzerlik taşıdığı, çoğunun noter tasdikinin olmadığı anlaşıldı. Konutların tapusunda sınırlama olduğu halde satışa devam edildi. Müşterilerden alınan senetler kırdırılarak veya evleri teminat gösterilerek, kredi çekildi. Ev hayali kuran müşteriler icralık duruma düşürüldü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.