Hava Durumu

Toplumsal kurum nedir, çeşitleri nelerdir?

Asli görevi toplumun manevi değerlerini korumak ve bireylerin temel ihtiyaçlarını karşılamak olan değerler sistemi, toplumsal kurum olarak nitelendirilir. Toplumsal kurumlar aynı zamanda birer kavram ve olgu olarak ele alınır. Söz konusu kurumlar, istikrar, güven, huzur, üretkenlik gibi ilkelerin korunması adına faaliyet yürütür. Toplumsal kurum ve çeşitlerini örnekleriyle birlikte derledik.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2021 09:07
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2021 09:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Toplumsal kurum nedir, çeşitleri nelerdir?

Toplumsal kurumların korunması için kurallara ve yasalara uyulmalıdır.

Geleneklerine, dini değerlerine ve milli kültürüne sahip çıkan toplumlarda sosyal kurumlar bozulmaz ve toplumsal huzur sağlanır.

Toplumsal Kurum Nedir?

Toplumsal hedeflerin gerçekleştirilmesi ve değerlerin muhafaza edilmesi için uyulması gereken kaidelere toplumsal kurum denir. Toplumsal kurumlar evrenseldir. Örneğin ''aile'' kurumu her toplum için aynı derecede önemlidir.

Toplumsal Kurum Çeşitleri Nelerdir?

Toplumsal kurumlar mikro ve makro ölçekli olmak üzere ikiye ayrılır. Aynı zamanda toplumun en küçük birimi olan aile, mikro ölçekli kurumlara örnek olarak gösterilebilir. Eğitim, sağlık, hukuk ve siyaset ise daha geniş kitlelere yönelik olduğu için makro ölçekli toplumsal kurumlar arasında yer alır.

Toplumsal Kurum Örnekleri Nelerdir?

1- Eğitim:

Toplumların bilim ve sanat alanında ilerlemesi için faaliyet gösteren toplumsal kurumlardır.

2- Din:

En önemli sosyal kurumlardan biri olan din, paylaşma ve yardımlaşma gibi erdemlerin toplum tarafından benimsenmesinde öncü rol oynar.

3- Siyaset:

Demokrasi ile yönetilen ülkelerde siyaset, halkın toplumsal yaşam hakkında kararlar alması ve bu kararları uygulaması anlamına gelir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.