Hava Durumu

Trabzon Avrupa hayalini Kadıköy'de bıraktı

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe, Kadıköy'de Trabzonspor ile 1-1 berabere kalarak üçüncülük yarışında yara aldı. Bu sonuçla beşincilik iddiasını kaybeden Trabzonspor da seneye Avrupa kupalarında mücadele edemeyecek.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2017 00:40
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2017 00:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Trabzon Avrupa hayalini Kadıköy'de bıraktı

Ülker Stadı'nda oynanan maçın ilk yarısını Moussa Sow'un golüyle yenik kapatan Trabzonspor, ikinci devrede Matus Bero'nun golüyle sahadan 1 puanla ayrıldı.

Ligin ikinci yarısına çok iyi başlayan bordo-mavililer, son 5 maçta ise taraftarlarını üzdü. Son galibiyetini 22 Nisan'da Antalyaspor deplasmanında 3-0'lık skorla alan bordo-mavililer, daha sonraki 5 müsabakada 4 beraberlik, 1 yenilgi yaşadı.

Avrupa hayali bitti

Trabzonspor'un gelecek sezon Avrupa kupalarına katılma hayali de bitti.

Bordo-mavili takım, 5. sıradaki Antalyaspor'un 4 puan gerisine düştü. Avrupa kupalarına gitmek için 5. sırayı elde ederek, Ziraat Türkiye Kupası'nı Medipol Başakşehir'in kazanmasını bekleyen bordo-mavililer, Süper Lig'i 5. sırada bitirme şansını İstanbul'da bıraktı.

Onur devam edemedi

Trabzonspor kalecisi Onur Kıvrak maçın 14. dakikasında sakatlık geçirdi.

Fenerbahçeli Emmanuel Emenike'yle girdiği bir mücadelede sarı-lacivertli futbolcunun ayağı Onur'un bacağına isabet etti. Onur'un bacağında yara meydana gelirken, tecrübeli kaleci tedavisinden sonra maça devam edebildi.

Sakatlığına rağmen devam eden Onur, ikinci yarının başında yerini Esteban Alvarado'ya bıraktı.

Olcay Şahan ve Bero cezalı duruma düştü

Trabzonspor'da Olcay Şahan ve Bero, sarı kart cezalısı durumuna düştü.

İki futbolcu da gördükleri sarı kart nedeniyle ligin son haftasındaki Bursaspor karşılaşmasında oynayamayacak.

MAÇIN GOL POZİSYONLARI:

23. dakikada Fenerbahçe, müsabakada öne geçti. Hasan Ali Kaldırım'ın uzak mesafeden aşırtma şutunda, Onur Recep Kıvrak büyük bir hata yaparak meşin yuvarlağı dışarı yumruklamak yerine oyun alanına çeldi. Pozisyonu takip eden Sow, önüne düşen topu filelere gönderdi: 1-0

54. dakikada Trabzonspor, güzel bir golle beraberliği sağladı. N'Doye'un pasında ceza alanı önünde topla buluşan Bero'nun şık vuruşunda yan direğe çarpan meşin yuvarlak filelerle buluştu: 1-1

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.