Hava Durumu

Trabzon Belediyesi mezarlıktaki selvi ağaçlarını kesti!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Sülüklü Mezarlığı'ndaki selvi ağaçlarını kestirdi. Kesime gerekçe olarak ağaçların yaşlı olması ve bu yüzden de reçine akıtması gösterildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2021 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2021 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Trabzon Belediyesi mezarlıktaki selvi ağaçlarını kesti!

Trabzon Belediyesi ekipleri talimat üzerine Sülüklü Mezarlığı'ndaki onlarca yaşlı selvi ağacını kesti. Yapılan bu işlemin görüntülerinin sosyal medyaya yansımasının ardından doğa severler harekete geçti. Giderek artan tepkilerin üzerine devreye giren Trabzon Büyükşehir Belediyesi, yazılı bir açıklama yaparak konuya açıklık getirdi.

Söz konusu açıklamada kesimlere gerekçe olarak ağaçlardan akan reçinelerin mezar taşlarında leke bırakması gösterildi. Ayrıca mezarlıktaki şehitliklerin mermerlerinde oluşan kirliliğe vurgu yapıldı.

Belediye tarafından yapılan yazılı açıklama tam olarak şöyledir:

"Ağaçların yapraklarında bulunan reçine bezlerinden akan reçinenin mermerlerde lekelenmeler oluşturduğu, rüzgarlı havalarda ağaçlarda kuruyan dalların mezarların yanında bulunan bayrak direklerinin düşmesine neden olarak mezarlara zarar verdiği, ayrıca kabir ziyaretinde bulunan vatandaşlar için de tehlike arz ettiği tespit edilmiştir.

"UZMAN GÖRÜŞÜ OLMADAN AĞAÇ KESİMİ SÖZ KONUSU OLMAZ"

Büyükşehir Belediyesi olarak çevre, yeşil ve doğa hassasiyetimiz herkesin malumuyken, uzman görüşü ve talebi olmadan ağaç kesim işlemi gerçekleştirilmesi söz konusu bile olamaz. Ayrıca şehitlerimizin mezarlarına zarar verdiği için orman mühendislerinin tespiti sonucunda kesilen ağaçların yerine daha uygun türde ağaç dikimi gerçekleştirilecektir"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.