Hava Durumu

Trabzonspor Başkent'ten 3 puanla döndü!

Süper Lig'in 21. haftasında Trabzonspor deplasmanda Gençlerbirliği'ni 2-1 mağlup etti ve çıkışını sürdürdü. Bordo mavililer son 5 maçta 13 puan topladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2021 19:03
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2021 19:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Trabzonspor Başkent'ten 3 puanla döndü!

Trabzonspor Abdullah Avcı ile yakaladığı müthiş havayı Başkent deplasmanında da sürdürdü. Süper Lig'de son 4 maçta kaybetmeyen ve sadece 1 beraberlik alan bordo mavililer Gençlerbirliği'ni de 2-1'le geçti ve 3 puanı cebine koydu.

Eryaman Stadı'ndaki mücadeleye 3 maçlık mağlubiyetin serisini bitirmek için çıkan Gençlerbirliği sahadan eli boş ayrıldı.

36'ıncı dakikada Ekuban ile müthiş bir ver-kaç yapan Djaniny maçta gol perdesini açtı.

İkinci yarıya da hızlı başlayan Trabzonspor 54'te Nwakaeme'nin müthiş asistinde Ekuban ile farkı 2'ye çıkardı.

Dakikalar 84'ü gösterirken Trabzonspor ceza alanında yaşanan karambolde Ayite'nin vuruşu Edgar'ın eline çarptı. Hakem Mustafa Öğretmenoğlu beyaz noktayı gösterdi.

Penaltı atışını gole çeviren Piris farkı 1'e indirdi ancak Başkent ekibi kalan dakikalarda puan için aradığı golü bulamadı.

Bu sonucun ardından Trabzonspor 33 puanla 5'inci sıraya yükseldi. Gençlerbirliği ise 19 puanda kalarak 18'inci sırada tutundu.

Trabzonspor gelecek hafta deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacak. Gençlerbirliği ise sahasında Antalyaspor'u ağırlayacak.

İŞTE 3 GOLLÜ MAÇTA YAŞANANLAR VE GOLLER:

MAÇ SONUCU | Mustafa Öğretmenoğlu mücadeledeki son düdüğü çaldı. Trabzonspor deplasmanda Gençlerbirliği'ni 2-1 mağlup etti.

94′ Ev sahibinin sol kanattan kullandığı serbest vuruşta Uğurcan yumruklarıyla topu uzaklaştırdı.

GOL! Gençlerbirliği 85'inci dakikada Piris'in penaltıdan attığı golle farkı 1'e indirdi: 2-1

PENALTI! 84′ Trabzonspor ceza alanında yaşanan karambolde Ayite'nin vuruşu Edgar'ın eline çarptı. Hakem beyaz noktayı gösterdi.

77′ Candeias'ın aşırttığı topla ceza alanında buluşan Stancu kaleyi düşündü ancak savunma son anda ayak koyarak topu kornere gönderdi.

59′ Marlon'un ceza alanına gönderdiği serbest vuruşta Ekuban'ın kafa vuruşu farklı şekilde auta gitti

GOL! Trabzonspor Nwakaeme'nin müthiş asistinde Ekuban ile farkı 2'ye çıkardı. Hızlı gelişen Trabzonspor atağında sol kanattaki Nwakaeme sağdaki Ekuban'ı gördü ceza alanına girer girmez çaprazdan vuruşunda topu ağlara gönderdi.

Karşılaşmanın ilk yarısı Trabzonspor'un 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

GOL! 36′ Trabzonspor öne geçti! Ekuban'la yaptığı ver-kaç sonrası ceza alanına giren Djaniny, kaleciyi geçip topu filelere gönderdi: 0-1

29′ Ceza yayı üzerinde topla buluşan Abdulkadir, Soner'le girdiği mücadelede yerde kaldı, hakem pozisyona yakın devam kararı verdi.

24′ Uğurcan kenara iyi durumda olduğunu işaret etti ve oyuna devam ediyor.

22′ Hugo'nun kısa ve isabetsiz pasında topun kornere çıkmasını engellemek isteyen Uğurcan Çakır, kısa süreli sakatlık geçirdi ve tedavi gördü. Yedek kaleci Erce Kardeşler, ısınmaya başladı.

8′ Trabzonspor gole yaklaştı! Kornerden yapılan ortada Hugo kafa topuna yükseldi top savunmadan geri döndü.

1′ Karşılaşma başladı.

BERAT ÖZDEMİR ESKİ TAKIMINA KARŞI İLK 11'DE

Gençlerbirliği'nden ara transfer döneminde Trabzonspor'a giden 22 yaşındaki orta saha oyuncusu Berat Ayberk Özdemir, eski takımına karşı sahaya çıktı.

Trabzonspor'un ara transfer Gençlerbirliği'nden kadrosuna kattığı Berat Ayberk, bordo-mavili formayla ilk kez 11'de forma şansı buldu. Özdemir ayrıca eski takımına karşı da ilk kez sahaya çıktı.

ABDULLAH AVCI'DAN 2 DEĞİŞİKLİK

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Süper Lig'in 21. haftasında Gençlerbirliği'ne konuk oldukları karşılaşmanın ilk 11'inde bir önceki maça göre 2 değişiklik yaptı. Eryaman Stadı'nda oynanan karşılaşmada Avcı, geçen hafta İttifak Holding Konyaspor'u 3-1 yendikleri kadroda zorunlu iki değişikliğe gitti.

Sarı kart cezalısı Lewis Baker ile sakatlanan Abdulkadir Ömür, kadroda yer almadı. Tecrübeli teknik adam, bu isimlerin yerine Berat Aydemir ile Flavio'yu oynattı. Bordo-mavililerde Baker ve Abdulkadir'in yanı sıra Joao Pereira da Ankara'ya getirilmedi.

GOLLER ABDÜLKADİR ÖMÜR'E

Trabzonspor'da Konyaspor maçında sakatlanan Abdülkadir Ömür unutulmadı. Jorge Djaniny ve Caleb Ekuban, Gençlerbirliği karşısında attıkları golleri Abdülkadir Ömür'e armağan etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.