Hava Durumu

Trabzonspor geçen sezonu mumla aranıyor!

Trabzonspor, Kayserispor karşısında da ne yaptıysa olmadı. Bu sezon toplamda 40 gol atan bordo-mavililer geçen sezonun müthiş dörtlüsü Sörloth-Ekuban-Nwakaeme-Sosa'nın rakamlarına bile yaklaşamadı

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2021 09:34
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2021 09:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Trabzonspor geçen sezonu mumla aranıyor!

Trabzonspor'da göreve başladığı ilk haftalarda defansta yaşanan sıkıntıları çözen Abdullah Avcı, gol yollarında yaşanan soruna ise bir türlü çare bulamadı. Bordo-mavililer, Kayserispor ile de berabere kalarak son 5 maçta 9 puan kaybederek beklentilerin uzağında kaldı. Tecrübeli çalıştırıcı Djaniny, Ekuban, Nwakaeme ve ikinci yarıda takıma katılan Bakasetas'tan kendi dörtlüsünü yaratırken, bu isimlerin bir parlayıp bir sönmesi pahalıya patladı. Bordo-mavili ekibin yaratıcılık olarak en çok beklenti içinde olduğu isim Nwakaeme sekiz maçtır ağları havalandıramazken, söz konusu karşılaşmalarda sadece bir asist yapabildi.

Avcı'nın gelişiyle öne çıkan isim Ekuban, Sivasspor ve Kayseri maçlarında ortada gözükmedi. Takımın golcüsü Djaniny ise son mücadelede rakip kaleyi üç kez yoklarken isabet sağlayamadı. Bakasetas da ağları sarsmasına rağmen bu gol sadece bir puana yetti. Süper Lig'de bu sezon toplamda 40 gol atan ve ilk 9 takımın gerisinde kalan Trabzonspor'da asıl uçurum geçen sezonun rakamlarına bakıldığında ortaya çıktı.

Karadeniz ekibinde geçen dönemin gol silahları Nwakaeme-Sosa-Sörloth-Ekuban dörtlüsü 32 hafta sonunda 46 gol, 24 asiste ulaşmıştı. Defansta iyi bir sistem oturtan Trabzonspor'da ilk üçe yaklaşılamamasının en büyük sorunu da gol sıkıntısı oldu. Çünkü lider Beşiktaş maç başına 2,1, ikinci Fenerbahçe 1,8, üçüncü Galatasaray 2 ortalamalarını tuttururken, bordo-mavili takımda bu rakam sadece 1,3 oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.