Hava Durumu

Trafiğe Climboz Deresi müjdesi

Büyükşehir Belediyesi, ‘ulaşılabilir Bursa’ hedefiyle Cilimboz Caddesi’ni düzenliyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2013 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2013 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Trafiğe Climboz Deresi  müjdesi

‘Büyükşehir Belediyesi, Cilimboz Caddesi’ni trafiğe açarak Muradiye ile Alacahırka ve Pınarbaşı arasındaki trafiği rahatlatmayı hedefliyor. Cilimboz Caddesi’nde incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şehrin tüm bölgelerinde yol çalışmalarına önem verdiklerini söyledi. Özellikle kent merkezinde yolların yetersiz olduğu noktalarda çalışmaların hızla sürdüğünü kaydeden Başkan Altepe, “Muradiye bölgesinde Devlet Hastanesi’ne çıkıştaki virajlardan Alacahırka ve Pınarbaşı bölgesine çıkan noktada, Cilimboz Deresi kenarındaki Cilimboz Caddesi’nde daha önce kullanılan dar bir yol vardı. Hemen doğu tarafındaki yapılardan, gerek sur bölgesinden gerekse evlerden kayan taşlar nedeniyle yol kullanılamaz hale geldi” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin bölgede çalışmalara başladığını ifade eden Altepe, “Zindan Kapı ve Kaplıca Kapı surları, yani şehrin batıya bakan surlarının önündeki binaların hepsi kamulaştırıldı ve dere boyundaki evler kaldırıldı. Şimdi de artık bu bölgede yeni düzenleme çalışması yapıyoruz. Daha önce dere ıslahı sebebiyle dere yatağındaki binalar da kaldırılmıştı. Bu çalışmalarla birlikte Cilimboz Caddesi tekrar canlanacak, bu sayede Cilimboz Caddesi ile Muradiye ve Alacahırka tekrar birbirine bağlanmış olacak” diye konuştu.

Bölgedeki düzenleme çalışmalarının başladığını anlatan Başkan Altepe, çalışmaların en kısa zamanda bitirileceğini ve daha sonra proje onaylarıyla yolu daha da genişleteceklerini kaydetti. Başkan Altepe, çalışmaların tamamlanmasıyla bölgenin hareket kazanacağını vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.