Hava Durumu

Trafik malzemeleri nelerdir?

Trafik güvenliği, yaya güvenliği ve sürücü güvenliğini sağlamaya yarayan trafik malzemeleri araçlarda mutlaka bulunması gereken yardımcı ekipmanlardır.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2020 19:21
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2020 19:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Trafik malzemeleri nelerdir?

Kimi zaman hayati önem taşıyan ve taşımacılık sektöründe kullanılan araçlarda bulunması zorunlu olan birtakım trafik malzemeleri vardır. Bu malzemeler; yangın söndürücü, lastik tamir kiti, akü takviye kablosu, halat, el feneri, reflektör ve ilk yardım malzemelerini içeren bir çantadan oluşmaktadır. Acil müdahalelerde hayat kurtaran ve karşılaşılabilecek her türlü problem için önlem niteliği taşıyan trafik malzemelerine mutlaka sahip olmalısınız.

Trafikte bir sürücü olarak ne gibi problemlerle karşılaşabileceğiniz kesin olarak size bildirilmez. Bu nedenle her ihtimali göz önünde bulundurarak tedbirinizi önceden almalısınız. Bir kaza anında aracınızda çıkan bir yangını söndürmek için yangın tüpüne, kaza esnasında yaralanan birine yardım etmek için ilk yardım çantasına ya da patlayan lastiğinizin kullanılabilir hale gelmesi için lastik tamir kitine ihtiyaç duyabilirsiniz. Karayolları Yönetmeliği'nin önerilerini de dikkate alarak aracınızda bulundurmak üzere çeşitli trafik malzemeleri listesini şimdi oluşturmaya başlayabilirsiniz. Yalnızca kendi güvenliğiniz için değil kaza esnasında zarar görebilecek her canlı için bu malzemelere sahip olmalısınız.

Araçlarda Bulunması Gereken Temel Trafik Malzemeleri Hangileridir?

Öncelikle her araçta mutlaka bulundurulması gereken temel trafik malzemeleri yangın söndürücü tüp ve ilk yardım çantasıdır. Sürücünün aracında ihtiyaç halinde kolay bir şekilde ulaşabileceği 1 kilogramlık ya da araç büyüklüğüne göre belirtilen adette ve büyüklükte yangın söndürücü tüp bulunmalıdır. Kaza sonrası oluşabilecek yangın durumlarına karşı bir önlem olarak mutlaka yangın söndürücü bulundurmalısınız.

Bir diğer temel trafik malzemesi olarak ilk yardım çantası hayati önem taşımaktadır. Kapsamlı bir ilk yardım çantası ihtiyaç halinde hayat kurtarıcı rol üstlenebilir. Ayrıca reflektör, el feneri, çekme halatı ve zincir gibi malzemeler de araçlarda bulunması gereken temel trafik malzemeleri arasında yer almaktadır. Zincir ve çekme halatı özellikle zorlu kış günlerinde büyük yardımcı olan ve olası hayati şartlarda hayat kurtaran ekipmanlar arasındadır.

Trafik Malzemeleri Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Trafik malzemelerini alırken oldukça dikkat etmeli ve seçeceğiniz ürünlerin güvenirliliği ve kalitesine özen göstermelisiniz. Karayolları Yönetmeliği şartlarına uygun olarak hazırlanmış setler ve malzemelerin seçimine önem vermelisiniz.

TSE ve ISO belgeli ürünler, ilk yardım çantası içerisinde bulunması gereken temel malzemeler ve bu malzemelerin kullanım şartları ya da tarihine dikkat etmeniz oluşabilecek birçok problemin önüne geçmenizi sağlayacaktır. Özellikle, ilk yardım çantası içerisinde bulunan malzemelerin neler olduğu büyük önem arz etmektedir. Bu çanta içerisinde mutlaka gazlı bez, sargı bezi, yara bandı, pamuk, makas, iğne, tıbbi eldiven ve ekipmanlar, bandaj, el feneri, düdük ve ilk yardım el kitabı bulunmalıdır. Bu nedenle trafik malzemesi olarak satın alacağınız ilk yardım çantasının içeriğine önem göstermeniz gerekmektedir.

En Kaliteli Trafik Malzemelerini Uygun Fiyata Nereden Alabilirsiniz?

Hayati önem taşıyan trafik malzemelerinin seçimine daha önceden de belirttiğimiz gibi oldukça dikkat edilmelidir. Peki tüm bu trafik malzemelerine uygun fiyatlı ve kaliteli olarak nereden ulaşabilirsiniz?

Tüm bu malzemelerin kullanım amacına yönelik şekilde üretimi, Karayolları Yönetmeliği dikkate alınarak hazırlanması ve ISO ya da TSE gibi belgelere sahip olması mutlaka dikkat edilmesi gereken faktörlerdendir. Avansas'ın trafik malzemeleri kategorisinde yer alan her ürün tüm bu standartlara ve özelliklere uygun olarak hazırlanmıştır. Satışını yaptığı çeşitli kilogram seçenekleri bulunan yangın söndürücü tüplerin tamamı CE, TSE ve ISO garantili ürünlerdir. Ayrıca, lastik tamir kiti ve ultra trafik seti ürünleriyle de çeşitli ürünleri set halinde bulundurarak toplu satış yapmaktadır. Tüm bu ürünler uygun fiyatlı ve son derece kaliteli malzemelerle bir araya getirilmiştir. Aracınız için ihtiyaç duyduğunuz tüm ek malzemeler ve güvenilir trafik malzemeleri için Avansas.com'u ziyaret edebilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.