Hava Durumu

Tramvay hattına ilk kazma önümüzdeki hafta

Bursa'da şehir içi tramvay hattının ilk aşaması olan 6,5 kilometrelik Kent Meydanı Heykel hattının temeli önümüzdeki hafta atılacak.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2012 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2012 11:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tramvay hattına ilk kazma önümüzdeki hafta

Alınan bilgiye göre, T-1 hattı için ilk kazma Stadyum Caddesi'nde Atatürk Spor Salonu önünde vurulacak. 31 Temmuz salı günü başlayacak inşaatın en fazla bir yılda bitirilmesi hedefleniyor. Bursa'da üretilen ipekböceği ismi verilen vagonların kullanılması beklenen tramvay hattının ihalesini 17,9 milyon lira ile İspanyol Comsa firması kazanmıştı.

Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy, Heykel-İnönü Caddesi-Uluyol-Kent Meydanı-Çarşamba Pazarı-İpekiş-Stadyum-Altıparmak-Çakırhamam-Heykel güzergahındaki 6.6 kilometrelik hatta İpekböceği adı verilen Bursa modeli vagonlarla gerçekleşecek projenin tek yönlü ring sistemi olarak çalışacağını belirterek, "Tek hatlı olarak gerçekleştirilecek projede 13 istasyon, 1 atölye binası, 2 depo yolu, 2 atölye yolu, 15 makas, 1 kruvazman, 3 trafo binası yer alıyor. Acil durumlar için de 4 cep hattı projede öngörülüyor. Duraklar genellikle, halen belediye otobüslerinin kullandıkları durakların bulunduğu ceplerde yapılacak" dedi.

TRAMVAY HATTI TERMİNALE KADAR GİDECEK
Fidansoy, T1 hattını önümüzdeki yıl nisan ayında açmayı istediklerini belirterek, ikinci hattın hazırlıklarına da başladıklarının altını çizdi. Fidansoy, tramvay hattının ikinci aşamasında terminal hattını devreye sokmayı düşündüklerini, ancak Yeşil-Çekirge hattıyla ayın anda yapabileceklerini söyledi. T1 hattına DLH tarafından terminal hattı ile birlikte izin verildiğine dikkat çeken Fidansoy, "Biz en başından 8 ayrı tramvay hattı planlamıştık. Bundan sonraki aşama terminal hattı olacak, ama Yeşil-Çekirge hattıyla birlikte iki hatta aynı anda başlatabiliriz. Bu hat Dikkaldırım'a, Mihraplı Parkı'na kadar gidecek ve gidiş-geliş olacak. Bu sayede Altıparmak Caddesi'nde iniş yönünde de bir tramvay hattı döşenmiş olacak. Bütün tramvay hatları tamamlandığı zaman Bursa 120 kilometrelik tramvay hattına sahip olacak" diye konuştu.

Fidansoy, Bursa caddelerindeki yüksek eğim sebebiyle tramvayın yapımının sıkıntı oluşturacağı yönündeki eleştirilere de, "Biz Almanya'da yaptığımız incelemelerde Ulm şehrinde 9.1 eğimle, Duisburg'da da 8.9 eğimle tramvay çalıştığını gördük. Bunun için Bursa'da da bir engel yok. Eğimle ilgili bir engel çıkacağını sanmıyorum" şeklinde konuştu.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.