Hava Durumu

TRT'den 'darbe girişimi' açıklaması

TRT, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin bir yazılı açıklama yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2016 20:19
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2016 20:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
TRT'den 'darbe girişimi' açıklaması
Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nca, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) mensup askerlerin darbe girişimine ilişkin, "Bundan sonra da Anayasamız ve kanunların kendisine verdiği yetki ve sorumlulukla milletimizin sesi olmaya devam edecek, hiçbir güç bizleri bu yoldan ayıramayacak ve aziz şehitlerimizin emanetine sonuna kadar sahip çıkacaktır." değerlendirmesinde bulunuldu.

TRT'den yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz 2016 günü milli egemenliğe ve demokrasiye karşı hain bir saldırı gerçekleştirildiği anımsatılarak, bu alçakça girişimin halkın ve güvenlik güçlerinin üstün cesareti, gayreti ve cansiparane duruşları ile geri püskürtüldüğü ifade edildi.

"Silah zoruyla bildiri okutuldu"

Gözü dönmüş canilerin çok sayıda vatan evladını şehit ettiği ayrıca bu kalkışma sırasında milletin kurumlarına en ağır şekilde saldırılar yapıldığı belirtilen açıklamada, "Bu saldırılara maruz kalan kurumlardan biri de milli iradenin sesi Türkiye Radyo - Televizyon Kurumu olmuştur. TRT, bir süre işgal edilmiş ve personelimize silah zoruyla korsan bildiri okutturulmuştur." ifadeleri yer aldı.

Darbe girişimiyle milletin vatan savunması için kendisine emanet ettiği uçak, tank ve benzeri silahlarla birliğin ve bağımsızlığın teminatı Kurtuluş Savaşı'nı yöneten Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni bombalayacak kadar alçakça bir eylem içine girildiği kaydedilen açıklamada, terör girişiminin en stratejik kurumları ile emniyet güçlerini de doğrudan hedef aldığı bildirildi.

Bu sırada TRT'nin de işgal edildiği, çalışanlarının başına silah dayandığı hatırlatılan açıklamada, Genel Müdürlük ve il müdürlüklerindeki tüm çalışanların vatandaşlarla birlikte kurumlarına koştuğu, canlarını hiçe sayarak milletin sesi TRT'yi hain çeteye teslim etmediği, zor şartlara rağmen TRT'nin, devletin ve milletin haklı sesini kamuoyuna ulaştırmaya devam ettiği vurgulandı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Türkiye Cumhuriyeti'ni, milli iradeyi ve kurumlarını canı pahasına koruyan aziz milletimizin, emniyet güçlerinin ve çalışanlarımızın mücadelesi her türlü övgü ve takdirin üzerindedir. Bu uğurda canlarını veren şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Demokrasinin ve milli egemenliğin sesi olan, darbe girişimleri karşısında ilkeli yayınları ile dik duran tüm medya kuruluşlarına; ayrıca büyük bir cesaret, özveri ve demokrasi bilinciyle ülkesine, kurumlarına sahip çıkan, TRT’nin önünden ayrılmayarak bizleri yalnız bırakmayan aziz Türk milletine, büyük bir hassasiyetle görevlerini gerçekleştiren emniyet görevlilerine teşekkürü borç biliriz.

Türkiye Radyo - Televizyon Kurumu, bundan sonra da Anayasamız ve kanunların kendisine verdiği yetki ve sorumlulukla milletimizin sesi olmaya devam edecek, hiçbir güç bizleri bu yoldan ayıramayacak ve aziz şehitlerimizin emanetine sonuna kadar sahip çıkacaktır. "
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.