Hava Durumu

Trump: ABD, operasyonu onaylamıyor

ABD Başkanı Donald Trump, Barış Pınarı Harekatı ile ilgili konuşarak, "Bunun kötü bir fikir olduğunu Türkiye'ye açıkça belirttik. ABD operasyonu onaylamıyor." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2019 20:21
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2019 20:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Trump: ABD, operasyonu onaylamıyor

Türkiye saat 16.00'da Fırat'ın doğusuna yönelik Barış Pınarı harekatını başlattı. Harekata ilişkin ABD Başkanı Trump'tan ilk açıklama geldi. Trump, "ABD Türkiye'nin Suriye'ye operasyonunu onaylamıyor" dedi. Harekat öncesi bölgedeki ABD askerleri bölgeyi terk etmişti.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Donald Trump'ın Türkiye'nin Suriye'ye yönelik 'Barış Pınarı Harekatı' hakkında ''ABD Türkiye'nin Suriye'ye operasyonunu onaylamıyor, ABD bu operasyonun kötü bir fikir olduğunu Türkiye'ye iletmiştir'' dediği aktarıldı.

"ABD BU SALDIRIYI DESTEKLEMİYOR"

Trump'ın yaptığı yazılı açıklama şöyle:

"Bu sabah bir NATO üyesi olan Türkiye Suriye'yi işgal etti. ABD bu saldırıyı desteklememektedir ve Türkiye'ye bu operasyonun kötü bir fikir olduğunu açık bir şekilde söylemiştir. Bölgede hiçbir Amerikan askeri bulunmamaktadır. Siyasi arenaya girdiğim ilk günden beri, bu sonsuz ve anlamsız savaşları, özellikle de ABD'nin fayda görmediği savaşları istemediğimi açık bir şekilde söyledim.

"TÜRKİYE'NİN TAAHHÜDE BAĞLI KALMASINI SAĞLAYACAĞIZ"

Türkiye sivilleri, Hrıstiyanlar dahil olmak şekilde dini azınlıkları korumayı ve herhangi bir insani kriz yaşanmamasını taahhüt etmiştir ve biz de onların bu taahhüte bağlı kalmasını sağlayacağız.

Buna ek olarak Türkiye şimdi yakalanan bütün IŞİD savaşçılarının tutuklu kalmasından ve IŞİD'in hiçbir şekilde tekraroluşmamasından sorumludur. Türkiye'nin verdiği taahhütlere uymasını bekliyoruz. Durumu yakından takip etmeye devam edeceğiz."

TRUMP'TAN YENİ AÇIKLAMA

ABD Başkanı Trump, "PKK Türkiye'nin düşmanıdır, yıllardır mücadele ediyorlar" açıklamasını yaptı. Trump, Suriye ile ilgili kararının doğru olduğunu savunarak, "Artık bu sonu gelmez savaşı bitirmenin zamanı gelmişti. Erdoğan, Suriyelilerin ülkelerine dönmesini istediğini söylüyor. Türkiye olmasaydı milyonlarca Suriyeli dünyaya dağılacaktı. Türkler aynı bizim gibi DAEŞ'lilerin serbest kalmasını istemiyorlar" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.