Hava Durumu

Trump duyuracak! İsrail'i bir ülke daha tanıyor

ABD Başkanı Donald Trump, Birleşik Arap Emirlikleri'nden sonra Bahreyn'in de İsrail'i tanıdığını, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi konusunda anlaşma sağlandığını duyurdu. Anlaşmanın ardından açıklama yapan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "yeni bir barış dönemi" ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2020 20:29
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2020 20:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Trump duyuracak! İsrail'i bir ülke daha tanıyor

ABD, Bahreyn ve İsrail tarafından yayınlanan ortak bildiriye göre, İsrail ile Bahreyn arasında tam diplomatik ilişkilerin kurulması hakkında anlaşmanın imzalandı.

Reuters'ta yer alan habere göre, ABD Başkanı Donald Trump, Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Al Halife ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefonla görüştü.

Görüşmede alınan normalleşme kararı doğrultusunda iki ülke büyükelçilik açılması konusunda anlaşmaya vardı.

NETANYAHU: YENİ BİR BARIŞ DÖNEMİ

Anlaşmaya ilişkin açıklamalarda bulunan Netanyahu, Bahreyn ile İsrail arasındaki anlaşmayı "yeni bir barış dönemi" olarak nitelendirdi.

Netanyahu, "Uzun yıllar barışa yatırım yaptık ve şimdi barış bize yatırım yapacak. İsrail ekonomisinde büyük yatırımlar gerçekleşecek" ifadesini kullandı.

BAHREYN VELİAHT PRENSİ ABD'YE GİDECEK

Trump'ın Bahreyn-İsrail ilişkilerinin normalleşeceğini duyurmasının ardından Bahreyn Veliaht Prensi Selman bin Hamad el-Halife'nin 14 Eylül Pazartesi günü Washington'a gideceği belirtildi.

Geçtiğimiz haftalarda Bahreyn, İsrail ile BAE arasında yapılacak uçuşlar için hava sahasının kullanılmasına izin vereceklerini açıklamıştı.

NELER YAŞANMIŞTI?

İsrail ve BAE, 13 Ağustos'ta ABD'nin ara buluculuğunda ilişkilerin normalleşmesi konusunda anlaşmaya vardıklarını duyurmuştu. Normalleşme anlaşmasının ardından iki ülke arasındaki ilk ticari uçak seferi 31 Ağustos'ta gerçekleştirilmiş, Tel Aviv'den kalkan uçak Abu Dabi'ye iniş yapmıştı. Söz konusu anlaşma ile BAE, 1979'da Mısır'ın ve 1994'te Ürdün'ün ardından İsrail ile normalleşme anlaşmasını yapan üçüncü Arap ülkesi oldu. (Reuters)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.