Hava Durumu

Trump efsane operasyonu genişletti

Amerikan Başkanı Donald Trump, federal suçlarla mücadele operasyonunu 3 kente daha genişletti. Detroit, Cleveland ve Milwaukee kentlerine federal güvenlik güçlerini göndereceklerini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2020 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2020 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Trump efsane operasyonu genişletti

Trump'ın "efsane" operasyonunun kapsamı genişledi. Amerikan Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamayla, kentlerdeki federal suçlarla mücadele gerekçesiyle başlatılan operasyon Detroit, Cleveland ve Milwaukee olmak üzere 3 kenti daha içine aldı.

Bu kentlerde şiddet içerikli suç oranlarının arttığına işaret edildi. Detroit'e 45, Cleveland ve Milwaukee'de 25'şer federal güvenlik gücü gönderileceği bilgisi paylaşıldı. Açıklamada, Federal Soruşturma Bürosu yani FBI, Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi ve diğer kurumlardan görevliler seçileceği belirtildi. Yerel ve eyalet yetkilileri ile suç soruşturmaları yapacağı vurgulandı.

Irkçılık ve polis karşıtı gösterilere müdahale için Oregon eyaletine bağlı Portland kentine gönderilen federal görevlilerin ise geri çekileceği bildirildi. Federal güçlerin kademeli çekilmesiyle, polis teşkilatı varlığının artırılacağı söylendi.

ABD Adalet Bakanlığı, suçla mücadele için 8 Temmuz'da Kansas'ta "efsane operasyonunu" başlatmıştı. Trump, büyük şehirlerdeki suç oranlarından demokrat vali ve belediye başkanlarını sorumlu tutuyor. Ve yeterince önlem alınmadığını savunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.