Hava Durumu

Trump herkesi affeti ama kendini affetmeyecek!

ABD'de görevini bırakmaya hazırlanan Donald Trump'ın başkanlık gücünü kullanarak kendini affedip affetmeyeceği ile ilgili açıklama geldi. Beyaz Saray yetkilileri, Kongre baskını öncesinde halkı kışkırtmakla suçlanan Trump'ın kendini affetmeyeceğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2021 09:31
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2021 09:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Trump herkesi affeti ama kendini affetmeyecek!

ABD'de dört yıllık Trump dönemi bugün resmen sona eriyor... Gafları, yarattığı polemikler ve yaşadığı gerilimlerle hafızalara kazınan Trump hakkında en çok merak edilen konulardan biri ise başkanlık hakkını kullanarak kendisini ve ailesini affedip affetmeyeceğiydi... Bugün açıklama üst düzey bir Beyaz Saray yetkilisinden geldi. Yapılan açıklamaya göre Trump, ofisteki son saatlerinde ne kendisine, ne ailesine ne de avukatı Rudy Giuliani'ye af çıkarmadı.

Bugün birçok ismi af kararı çıkaran Trump, Beyaz Saray'daki eski danışmanı olan ve yolsuzlukla suçlanan Steve Bannon, lobicilik kanunlarını ihlal eden ve Trump'a maddi bağışta bulunan Elliott Broidy, Detroit eski belediye başkanı Kwame Kilpatrick'e af çıkardı.

Öte yandan ABD Başkanı Trump, silah taşıdıkları gerekçesiyle ceza alan rapçiler Lil Wayne ve Kodak Black'e de af çıkardı. Aralık ayında yasadışı silah temin etmekten 10 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya olan Lil Wayne, bir süre önce Trump'ın adalet reformu çabalarını desteklediğini söylemişti.

143 İNSANA AF ÇIKTI

ABD'nin saygın gazetelerinden Washington Post, Trump'ın 143 insana af çıkardığını açıklarken, kendisi gibi tek dönem görev yapan George H.W. Bush 74 insana af çıkarmıştı. Jimmy Carter, 534 af çıkarırken, bir dönemden daha az görev alan John F. Kennedy ve Gerald Ford'un da sırasıyla 572 ve 404 insana af çıkarmıştı.

Görevindeki son gününde 140 insana af çıkaran Bill Clinton ise Cumhuriyetçilerin tepkisini çekmişti. 2001 yılında af çıkaran Clinton'ın af çıkardığı isimler hakkında Kongre'de soruşturma başlatılmış fakat herhangi bir mahkumiyet suçlaması çıkmamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.