Hava Durumu

"Trump, ilişkilerdeki sorunlarla ilgili diyaloğu sürdürmeye hazır olduğunu belirtti"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD Başkanı Donald Trump'ın gönderdiği mektupta iki ülke arasındaki ilişkilerde mevcut sorunlar ile ilgili diyaloğu sürdürmeye hazır olduğunu belirttiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2019 18:23
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2019 18:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
"Trump, ilişkilerdeki sorunlarla ilgili diyaloğu sürdürmeye hazır olduğunu belirtti"

Rusya'da Pervıy Kanal'da yayınlanan 'Bolşaya İgra' (Büyük Oyun) adlı programa katılan Lavrov, ABD Başkanı Donald Trump'ın gönderdiği kısa bir mektupta ABD ile Rusya arasındaki ilişkilerde mevcut sorunlar ile ilgili diyaloğu sürdürmeye hazır olduğunu belirttiğini söyledi.

Lavrov, "Başkan Trump kısa bir mektup gönderdi, ilişkilerimizdeki sorunları aşmanın yollarını aramaya devam etmeye hazır olduklarını söyledi" ifadelerini kullandı.

Lavrov, 10 Aralık'ta gerçekleştirdiği Washington ziyareti kapsamında ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile bir araya gelmişti. Rus diplomat daha sonra ABD Başkanı Donald Trump tarafından kabul edilmişti. Lavrov-Trump görüşmesi basına kapalı gerçekleşmişti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, görüşmede Afganistan meseleleri ve Suriye'deki durum, güvenlik, silahsızlanma ve stratejik istikrar gibi konuların ele alındığını açıklamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.