Hava Durumu

Trump'ın görevden aldığı bilim insanından korkutan uyarı

Abd'de geçtiğmiz hafta Başkan Donald Trump tarafından görevden alınan, aşı çalışmalarının en başındaki isim olan Doktor Rick Bright, Temsilciler Meclisi'nde ifade verdi. ''Planımız olmadan, 2020 modern tarihin en karanlık kışı olabilir. Hükümetin aşı için bir stratejisi bulunmuyor'' diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2020 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2020 15:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Trump'ın görevden aldığı bilim insanından korkutan uyarı

"EN KARANLIK KIŞI YAŞAYABİLİRİZ"

"Daha iyi bir planımız olmadan, 2020 modern tarihin en karanlık kışı olabilir". Trump'ın görevden aldığı bilim insanı Amerika için bu uyarıyı yaptı.

Biyomedikal İleri Araştırma ve Geliştirme İdaresi Başkanı Rick Bright, Donald Trump tarafından görevden alınmıştı. Kendisinin iddiasına göre gönderilmesinin nedeni Trump'ın koronavirüse karşı kullanılmasını istediği ilaca onay vermemesiydi. Dr. Rick Bright, Temsilciler Meclisi Enerji ve Ticaret Komisyonu'nda ifade verdi. Salgınla daha etkin mücadele edilmemesi halinde, "ABD'nin modern tarihinin en karanlık kışını" yaşayacağı uyarısında bulundu. Dr. Brighti "Fırsat penceremiz kapanmak üzere. Eğer bilime dayalı mücadelemizi geliştirmekte başarısız olursak, korkarım salgın daha da kötüye gidecek ve uzun sürecek. Bu sonbaharda virüsün yeniden ortaya çıkma riski bulunuyor ve mevsimsel grip sezonu da başlamış olacak. Daha iyi bir planımız olmadan, 2020 modern tarihin en karanlık kışı olabilir" dedi.

"ABD'NİN BİR AŞI STRATEJİSİ YOK"

Bright, ABD'nin henüz bir aşı planı olmadığını ve bunun önemli bir endişe kaynağı olduğunu söyledi. "Aşılar için en önemli şey tedarik zinciri. Yani aşının içinde kullanılacak malzemelere ihtiyaç var. Aşının içine koyulacak camlar, şırınga ve hatta iğneye, bunlarında koordineli bir dağıtım ağına ve bir yönetim planına ihtiyaç var. Ancak hükümetimizde böyle bir strateji yok. Ve eğer şu an bir planımız olmazsa bu saydıklarım çok belirleyici konular olacak" ifadelerini kullandı.

AŞI BULUNABİLECEK Mİ?

Bilim insanı dünya genelindeki aşı çalışmaları için ise umutlu konuştu. "Şu anda 100'den fazla aşı geliştirme çalışması yapılıyor. Ve eminiz ki bunlarda en az bir ya da ikisi işe yaracak" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.