Hava Durumu

Trump, kendi sosyal medyasını kuracak!

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter'ın kişisel hesabını askıya almasının ardından kendi sosyal medya hesabını kuracağını açıkladı. ABD'de geçtiğimiz gün meydana gelen olaylarda Trump taraftarları Kongre binasına girmiş, protestolarda hayatını kaybedenler olmuştu. Donald Trump, taraftarlarını başkente çağırmak ve olay çıkarmaya teşvik etmekle suçlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2021 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2021 16:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Trump, kendi sosyal medyasını kuracak!

Reuters'ın haberine göre, sosyal medya platformları üzerinden yaptığı paylaşımlar nedeniyle hesapları askıya alınan Trump, kendi sosyal medya platformunu oluşturacağını bildirdi.

Trump'ın "realDonaldTrump" kullanıcı adlı hesabını "şiddete teşvik" gerekçesiyle askıya alan Twitter, seçim kampanya ekibi tarafından kullanılan ve 2,4 milyon takipçisi olan "TeamTrump" adlı hesabı da askıya almıştı.

TWİTTER, TRUMP'IN HESABINI KALICI OLARAK ASKIYA ALMIŞTI

Sosyal medya platformu Twitter bugün, Trump'ın hesabını kalıcı olarak askıya almıştı.

Twitter'ın güvenlik ekibinden yapılan yazılı açıklamada, "Trump'ın hesabından paylaştığı son mesajları ve bağlamlarını yakından inceledikten ve özellikle bu paylaşımların nasıl tepki aldığına baktıktan sonra daha çok şiddeti kışkırtma riski nedeniyle bu hesabı kalıcı olarak askıya aldık." ifadesi kullanılmıştı.

Twitter, Trump'ın daha etkin olduğu ve "realDonaldTrump" kullanıcı adına sahip hesabını kapatmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.