Hava Durumu

Trump'tan California yönetimine Tesla çağrısı

ABD Başkanı Donald Trump, California eyalet yönetimine yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemlerine rağmen Tesla'nın üretime yeniden başlamasına izin verme çağrısı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2020 19:03
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2020 19:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Trump'tan California yönetimine Tesla çağrısı

Tesla'nın Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Elon Musk'ın, Kovid-19 yasağına rağmen California'da araba üretimine başlayacağını açıklamasının ardından, Trump da yaptığı Twitter paylaşımı ile Musk'a destek verdi.

Trump, "California, Tesla ve Elon Musk'a üretim tesisini açması için hemen izin vermeli. Bu çok hızlı ve güvenli bir şekilde yapılmalı." ifadesini kullandı.
ABD'nin dünya genelinde en çok Kovid-19 testi yapan ülke olduğunu vurgulayan Trump, "Ülkenin birçok yerinde Kovid-19 vakaları ve ölümleri düşüyor. Ülkemiz bir an önce ekonomisinin faaliyete geçmesini ve herkesin işine dönmesini istiyor. Biz de bunu güvenli bir şekilde yapıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

ELON MUSK, CALİFORNİA YÖNETİMİNE MEYDAN OKUMUŞTU

Musk, Kovid-19 salgını nedeniyle "zaruri olmayan" iş yerleri ve fabrikaların kapalı tutulması talimatına rağmen, dün tekrar elektrikli araba üretimine başlayacağını duyurmuştu.

Twitter paylaşımında Musk, "Ben de bugün herkes gibi sahada olacağım. Biri tutuklanacaksa o kişinin ben olmasını istiyorum." ifadesiyle California eyalet yönetimine meydan okumuştu.

Daha önce de California eyaleti yetkililerine Tesla'nın üretime başlamasına izin verilmesi çağrısında bulunan Musk, aksi takdirde şirketin Alameda bölgesindeki tek üretim tesisini Teksas ya da Nevada'ya taşımakla tehdit etmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.