Hava Durumu

Trump'tan 'silah kontrolü' adımı

ABD Başkanı Donald Trump, Florida eyaletinde bir liseye gerçekleştirilen silahlı saldırının ardından kamuoyunun büyük tepkisi üzerine, konuyla ilgili harekete geçti.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2018 20:34
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2018 20:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Trump'tan 'silah kontrolü' adımı

Trump 17 kişinin öldürülmesinde kullanılan seri ateş düzeneğinin (bump stock) yasaklanması için talimat verdi. Trump yaptığı açıklamada, Adalet Bakanlığı'nı, yarı otomatik silahları tam otomatik silahın ateş hızına eriştiren düzeneğin satışının yasaklanmasıyla görevlendirdiğini söyledi. Trump yeni kuralların yakında yürürlüğe girebileceğini belirtti. ABD Ulusal Tüfek Derneği (NRA) ise, bu adımı engellemeye çalışmayacaklarını duyurdu. Byeaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders medya mensuplarına yaptığı açıklamada AR-15 tipi taarruz tüfeği satışlarında da yaş sınırı uygulamasına geçilebileceğini söyledi. AR-15 tipi tüfekler, Florida'daki katliamdan önce Las Vegas'taki saldırıda da kullanılmıştı.

Öğrencilerin mücadelesi

Öte yandan Florida'daki saldırıdan sağ kurtulan öğrencilerin silahlanma yasalarına karşı giriştikleri mücadele sürüyor. Öğrenciler, önceki gün silah kontrolüne destek için Florida eyalet meclisini ziyaret etti. Ancak öğrenciler oturumu izlerken, eyalet meclisi otomatik silahların yasaklanmasına yönelik bir tasarının tartışılmasını dahi reddetti ve pornoyu halk sağlığına tehdit addeden bir kararı kabul etti. Bu durum özellikle sosyal medyada büyük tepki yarattı.

Öğrenciler dün ise Beyaz Saray'da Başkan Trump'ı ziyaret etti.

Bump stock nedir?

ABD'de son dönemde gerçekleşen her saldırı sonrası gündeme gelen seri ateş düzeneği (bump stock) halen yasal olarak herkesçe satın alınabilen özel bir dipçik. Mekanizma, ülkede yasal yoldan satın alınabilen yarı otomatik tüfekleri tam otomatik hızına getiriyor. Mekanizmayla silah sahibi tam otomatik tüfeklerle benzer şekilde aralıksız ateş edebiliyor. Florida saldırısından önce, 1 Ekim'de Las Vegas'ı kana bulayan saldırıda, olayın faili Stephen Paddock'ın da 'bump stock' kullandığı ortaya çıkmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.