Hava Durumu

Trump vaka sayısını böyle savundu

ABD Başkanı Donald Trump yine çok konuşulacak sözler sarfetti. "Birçok ülkeden büyüğüz, bu yüzden vaka sayısının çok olmasını kötü bir şey olarak görmüyorum" dedi. Test sayısıyla övünerek, "Bu bizim onur nişanımız" ifadesini kullandı. Dünya Sağlık Örgütü'nü hedef aldı. "Yaptıklarını temizlesinler, daha iyi iş çıkarmaları gerekiyor" diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2020 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2020 15:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Trump vaka sayısını böyle savundu

"Biz birçok ülkeden daha büyüğüz. O yüzden vaka sayımız çok olduğunda bunu kötü bir şey olarak göremiyorum. Bir açıdan bu iyi bir şey çünkü test konusunda daha iyi olduğumuzu gösteriyor". ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin koronavirüste en çok vakaya sahip olmasını böyle savundu. "Eğer 14 milyon yerine 1 milyon test yapsaydık daha az vakamız olacaktı. Doğru mu? Bu yüzden ben bunu onur nişanı olarak görüyorum. gerçekten. Bu test yapmanın ve bir çok profesyoneliğin yaptığı işe bir övgü" dedi.

"Gerekli reformları gerçekleştirmezlerse 30 gün içinde finansal desteği kesiyorum" dediği Dünya Sağlık Örgütü için Donald Trump'a örgütten ne gibi reformlar beklediği soruldu. "Gerçekten mektubu konuşmak istemiyorum. Çok detaylı ve uzun bir mektuptu. Ancak temel olarak yaptıklarını temizlemeleri gerekiyor. Daha iyi iş çıkarmalılar. ABD dahil diğer ülkelere de daha adil davranmalılar. Onlara daha fazla dahil olmayacağız, başka şekilde halledeceğiz" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı sıtma tedavisinde kullanılan bir ilacı, iki haftadır kullandığını açıklamıştı. Ancak Amerikan İlaç Dairesi o ilacı koronavirüs tedavisi için onaylamamıştı. Basın toplantısında konu bir kez daha gündeme geldi. Başkan Trump, "Birçok doktor o ilacı kullanıyor. İlaca güveniyorlar. Sırf ben tanıtımı yapıyorum diye kötü bir şöhreti oluştu. Evet ben de kötü bir tanıtımcıyım. Eğer başkası tanıtsaydı, bunun en iyisi olduğunu söylerlerdi. Tamamen benim yüzümden ama bir çok doktor bu ilaca güveniyor" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.