Hava Durumu

Trump yine maske takmadı

Amerikan Başkanı Donald Trump, salgına rağmen seyahatlerine devam ediyor. Bu kez Pensilvanya'daki bir tıbbi malzeme fabrikasını dolaştı. Fabrika yolunda Amerikan Başkanı'nı görmek isteyen yüzlerce kişi, sosyal mesafe kuralına uymadı. Donald Trump da bir kez daha maskesiz dolaştı.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2020 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2020 15:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Trump yine maske takmadı

Bir kez daha maske takmadan Pensilvanya'daki maske dağıtım merkezini gezdi Amerikan Başkanı. ABD yönetiminin halka maske takmaları gerektiği uyarısını yapmasına ve Beyaz Saray'ın yeni kurallarına göre herkese maske takma zorunluluğu getirilmesine rağmen Donald Trump yine maske takmayı reddetti.

Pensilvanya'ya gitti Trump. Uçaktan indiğinde yüzünde maske yoktu. Kendisini karşılayan yetkililer neyse ki maskeliydi. Ancak havaalanı ile maske fabrikası arasındaki yolda çok daha vahim bir tablo çıktı ortaya. ABD Başkanı'nı görmek isteyen yüzlerce taraftarı, yol kenarlarına dizilmişti. Ve sosyal mesafe kuralı hiçe sayıldığı gibi, çoğu kişi de maske yoktu.

ABD Başkanı fabrikaya geldiğinde yine bildik görüntüler vardı. Kendisi ve bir yetkili hariç, herkes maskeliydi. Trump burada incelemelerde bulundu, fabrika yetkililerinden bilgi aldı. Daha sonra fabrikada çalışanlara seslenen ve maske takmayı reddeden ABD Başkanı'nın konuşması, çelişkilerle doluydu. "Grip hakkında istediğinizi söyleyebilirsiniz ama tanıdığım hiç kimse gripten ölmedi. Arkadaşlarım grip oluyor, hastalanıyor, iyi hissetmiyorlar, arayıp 'Naber?' diyorsunuz. 2-3 gün sonra bilemedim 1 hafta sonra iyileşiyorlar. Kimse ölmüyor ama 2'si çok yakın, 5 arkadaşımı kaybettim. 2 gün sonra arıyorsunuz 'Naber?' diyorsunuz, 'Komadalar efendim' diyorlar" dedi.

ABD Başkanı geçen hafta da Arizona'ya giderek oradaki bir maske fabrikasını ziyaret etmişti. Trump'ın maske fabrikasında, maskesiz görüntüsü çokça eleştirilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.