Hava Durumu

TSK açıkladı: PKK Mare'ye topçu atışı yaptı

TSK'dan yapılan açıklamada terör örgütü PKK/ PYD'nin Suriye'nin Halep kentinde bulunan Mare'ye topçu atışı yaptığı ve 4 Suriyeli'nin öldüğü belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2017 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2017 15:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
TSK açıkladı: PKK Mare'ye topçu atışı yaptı

Terör örgütü PYD/ PKK'nın, Suriye'nin Halep ilinin kuzeyindeki Mare ilçesine düzenlediği saldırıda 4 sivil hayatını kaybetti, 2 sivil yaralandı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre Halep'in kuzeyinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) kontrolündeki Mare ilçesine terör örgütü PYD/PKK mensuplarının gece saatlerinde düzenlediği saldırıda 4 sivil hayatını kaybetti, aralarında çocukların da bulunduğu 2 sivil yaralandı.

Afrin'in doğusundaki terör örgütü mevzilerinden yapılan havan topu saldırısında evleri isabet alan Neccar ailesinden 50 yaşındaki baba Abdullah Neccar ve 22 yaşındaki oğlu Mahmut'un ölenler arasında olduğu, ailenin 12 ve 13 yaşlarındaki çocukları Rahim Abdullah ve Ravan'ın ağır yaralandığı bildirildi.

16 terörist etkisiz hale getirildi

TSK'dan yapılan açıklamada ayrıca, bugün PKK'lı 16 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Teröristlerden birinin Hakkari'nin Şemdinli ilçesi'nde, birinin ise Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde öldürüldüğü belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Hakkari/Şemdinli'de çıkan çatışma sonucu bir bölücü terör örgütü mensubu, Diyarbakır/Lice'de ise bir bölücü terör örgütü mensubu olmak üzere, gün içerisinde toplam 16 BTÖ mensubu etkisizhale getirilmiştir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.