Hava Durumu

TSK: Uçaksavarla düşürülmedi

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada Akdeniz'de düşen Türk jetiyle ilgili "Kriminal inceleme sonucuna göre; uçağımızın uçaksavar ateşi ile düşürülme ihtimalinin ortadan kalktığı görülmüştür" denildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2012 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2012 17:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
TSK: Uçaksavarla düşürülmedi

Genelkurmay, kriminal incelemeye göre, uçağın, Suriye'nin iddia ettiği gibi uçaksavar ateşi ile düşürülme ihtimalinin ortadan kalktığını bildirdi.
 

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, 11 Temmuz 2012 tarihinde yapılan açıklama hakkında yapılan yorumlar üzerine konuya açıklık getirmek maksadıyla kamuoyunun yeniden bilgilendirilmesine ihtiyaç duyulduğu ifade edilerek, şunlar kaydedildi:


''Kriminal inceleme sonucuna göre, uçağımızın düşürülme nedenleri arasında, Suriye tarafından iddia edildiği gibi bir uçaksavar ateşi ile düşürülme ihtimalinin ortadan kalktığı görülmüştür.


Deniz dibindeki önemli parçaların çıkarılıp teknik incelemeleri tamamlandıktan sonra uçağımızın Suriye tarafından nasıl düşürüldüğünü tespit etmek mümkün olabilecektir.


Kurtarma faaliyetlerinde, şehitlerimizin naaşlarının deniz dibinden çıkarılmasına öncelik verilmiş, bu arada bazı küçük parçalar da çıkarılmıştır. Ağır ve büyük parçalar deniz dibinde kalmıştır. 11 Temmuz 2012 tarihli açıklamamızda belirtildiği üzere Nautilus araştırma gemisinin bölgeden ayrılmasından sonra, kurtarma faaliyetlerine kendi imkanlarımızla devam edilmiştir.


Uçağımızın diğer önemli büyük parçalarını çıkarmak için yeni imkanlar araştırılmış ve bu çalışma sonuçlandırılmıştır. Kurtarma faaliyetlerine kısa bir zaman sonra yeniden başlanacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.