Hava Durumu

TTK ertelenebilir

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türk Ticaret Kanunu'nda yapılması gereken değişikliklerin 1 Temmuz'a yetişmemesi durumunda yürürlük tarihinin öteleceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2012 01:23
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2012 01:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
TTK ertelenebilir
 Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun yürürlüğe giriş tarihi ertelenebilir. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türk Ticaret Kanunu'nda yapılması gereken değişikliklerin 1 Temmuz'a yetişmemesi durumunda yürürlük tarihinin öteleceğini ifade etti.
Babacan ayrıca, dün itibariyle vergilerle ilgili bir kararları olmadığını kaydetti. Terbirlerle ilgili de konuşan Babacan, "Yılın ikinci yarısında bütçe ilgili bir adım atılması gerekecek mi buna haziran sonundaki makro tabloya göre bakacağız" dedi.Bu arada Babacan, Halkbank'ta halka açılma oranının yüzde 49'a kadar çıkarılmasının gündemde olmakla birlikte, şu anda alınmış bir karar bulunmadığını; kalan yüzde 51 hisse için de çok uzun vadede stratejik satışın söz konusu olabileceğini dile getirdi. Halkbank hisselerinin yüzde 75.03'ü Başbakanlık Özelleştirme İdaresi'nin elinde bulunuyor, yüzde 24.94 hisse ise halka açık. Kalan sınırlı orandaki hisse ise çeşitli banka, şirket, kooperatif, belediye ve odaların elinde bulunuyor.


Babacan: Kıdem tazminatı BES üzerinden çalışacak
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, işgücü piyasası reformlarının önemli olacağını belirterek, bu reformlar içinde kıdem tazminatının artık toplu ödenen bir rakam olmaktan çıkacağını belirtti. Babacan, tazminatın büyük ihtimalle bireysel emeklilik sistemi üzerinden çalışacağını kaydetti.

Türkiye Bankalar Birliği'nin 55. Olağan Genel Kurul Toplantısı'ndan sonra açıklamalarda bulunan Babacan, "Bir kıdem tazminatı fonu oluşturulacak. Fon içinde herkesin kendi hesabı ayrı ayrı tutulacak. Tüm çalışanların kendi şahsı adına açılmış bir hesapta kıdem tazminatı birikecek. Şu anda işverenin bir yükümlülüğü olarak birikiyor. Ama çalışanın bir hakkı olarak hesabına yatırıldığında, bu bireysel emeklilik sistemi üzerinden büyük ihtimalle çalışacak, yine tasarruf oranlarının artmasında faydalı olacak diye düşünüyoruz" diye konuştu.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.