Hava Durumu

TÜDEF'ten önemli uyarı

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, ramazan bayramı alışverişine çıkmadan önce planlamanın yapılması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2013 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2013 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
TÜDEF'ten önemli uyarı

Bayrama sayılı günler kala vatandaşlar alışverişler hazırlıklarına başladı. Alışveriş merkezleri ve kapalı çarşıda bayram yoğunluğu yaşanırken, tüketici dernekleri de bayram alışverişine çıkacak vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Alışverişe çıkmadan önce mutlaka bir liste yapılması gerektiğini belirten Yılmaz, alışverişten sonra mutlaka fiş veya faturanın alınmasının önemine dikkat çekti. Yılmaz, "Bir anlaşmazlık durumunda fatura elimizdeki en önemli belgedir. Etiketi olmayan ve denetlenmeyen gıdalardan uzak durmalıyız ucuzluk adına sağlığımızı riske atmamalıyız. Gıda ve Tarım Bakanlığının denetiminden geçen ürünleri tercih etmeliyiz" dedi.

Genel olarak yerli malı ürünlerin tercih edilmesini isteyen Yılmaz, "Türk Malı satın alarak üreticilerimizi desteklemeliyiz. Ülke ekonomisini güçlendirmeliyiz. Paramızın ülkemizde kalmasını ve bize geri dönmesini sağlamalıyız. Bayram kredilerinin faizleri ne kadar cazip olursa olsun, bütçenizi gözden geçirmeden kredi kullanmayın. Alışverişlerde de kredi kartına yüklenmeyin" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.