Hava Durumu

TÜGİAD Bursa Şubesi'nden ziyaret atağı

TÜGİAD Bursa Şubesi, ziyaret trafiğini yoğunlaştırdı. Başkan Ersoy Tabaklar, BEBKA ve GUHEM ziyaretlerinin yanı sıra yerli otomobil fabrikası inşaatını da inceledi.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2021 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2021 14:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
TÜGİAD Bursa Şubesi'nden ziyaret atağı

Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Bursa Şube Başkanı Ersoy Tabaklar, BEBKA ve GUHEM ziyaretlerinin ardından Gemlik'teki yerli otomobil fabrikasının inşaatında inceleme yaptı.

BÖLGESEL KALKINMA MESAJI

Bursa Bilecik Eskişehir Kalkınma Ajansı (BEBKA) Genel Sekreteri M. Zeki Durak'ı ziyaretinde konuşan TÜGİAD Bursa Şubesi Başkanı Ersoy Tabaklar, iş dünyasının yeni açılımlar yapması adına BEBKA gibi kurumlarla etkileşimini yoğunlaştırması gerektiğini söyledi. Tabaklar, "Biz, genç girişimcilerin desteklenmesine ve cesaretlendirilmesine çok önem veriyoruz. Bölgesel kalkınmada Bursa'nın öncü olması için genç iş insanları olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bu noktada BEBKA ile ortaklaşa yürütülebilecek projelerin ekonomiye katma değer olarak dönmesi için hazırız" dedi. BEBKA Genel Sekreteri Durak da, bölgesel ve ekonomik kalkınmayı desteklemek için Bursa'da örnek projeler üretecek yeni nesil girişimcilere önayak olacaklarını ifade etti.

'GUHEM, ÇOK ETKİLEYİCİ'

Gökmen Uzay ve Havacılık Eğitim Merkezi GUHEM'i de gezen Ersoy Tabaklar, "Türkiye'nin uzay yolculuğu için kısa süre önce açıklanan hedefler, bizleri fazlasıyla mutlu etti. Umuyoruz ki bu hedeflere tam isabetle ulaşabiliriz. GUHEM'in bu yolculukta önemli bir nokta olduğu çok net ortada. Burada ortaya konulan vizyonun, Bursa'nın gelecek hedefleri açısından stratejik önemde olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı. GUHEM Genel Müdürü Halit Mirahmetoğlu da pandemi kısıtlamalarında gevşemeye gidilmesiyle birlikte merkezin 7'den 70'e herkese kapılarını açması için sabırsızlandıklarını söyledi.

'YERLİ OTO İÇİN SABIRSIZIZ'

Ersoy Tabaklar, Şube Genel Sekreteri Şeyma Özçimen ve Bursa Şube Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Meriç ile birlikte Gemlik'teki yerli otomobil fabrikası inşaatını da inceledi. Boyahane, enerji, gövde ve giriş binalarının altyapı çalışmalarının tamamlanıp boyahane binası temelinin demir montajına başlanan fabrikanın inşaat faaliyetlerini yürüten TÜGİAD Üyesi-Aydınlar İnşaat ve Madencilik A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Necati Aydın da inşaatı inceleyen heyete bilgiler verdi. Aydın "Yerli otomobil fabrikasında 1 milyon metrekare inşaat alanının zemin iyileştirmesini yapıyoruz. Montaj boya gövde batarya ve press fabrikaları olmak üzere toplamda 225 bin metrekare fabrika sahasının grobeton dâhil TOGG'a teslim edilmesi, montaj gövde ve boya fabrikalarının inşaat işlerini gerçekleştiriyoruz. 2023'te yollarda olacak yerli otomobilimiz için katkı koyuyor olmak bizim için büyük onur. Çalışmalar bütün alanlarda yüksek tempoda devam ediyor. Sorunsuz bir şekilde üretim aşamasına geçilmesi için tüm imkânlarımızı seferber etmiş durumdayız" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.