Hava Durumu

Tüp bebek tedavisinde görülmemiş skandal

Göteborg Sahlgrenska Üniversitesi'nde tüp bebek tedavisi sırasında döllenen yumurtaların yanlışlıkla atıldığı ortaya çıktı

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2013 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2013 14:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tüp bebek tedavisinde görülmemiş skandal

İsveç'in Göteborg kentindeki Sahlgrenska Üniversitesi Hastanesi'nde tüp bebek tedavisi gören iki kadından alınan sağlıklı yumurtaların döllendikten sonra yanlışlıkla "hatalı" olarak işaretlenip çöpe atıldığı ortaya çıktı.

Olayın bu yılın ilkbahar aylarında yaşandığı hastane yönetimi tarafından da doğrulandı. Hastane yönetiminin açıklamasına göre, tüp bebek tedavisi için gelen iki kadının ikişer yumurtası döllendikten sonra ilgili laboratuvara gönderildi. Açıklamada, döllenmiş yumurtaların bir biyomedikal uzmanı tarafından "hatalı" olarak işaretlendiği ve dondurucuda saklanmak yerine bir köşede bekletildiği ve daha sonra atıldığı ifade edildi.

Sahlgrenska Hastanesi Tıbbı Üreme Bölüm Başkanı Ann Thurin Kjellberg, güvenlik ve personel kontrollerinin artırıldığını bildirdi. Olayla ilgili Sağlık Bakanlığına bağlı Sosyal Sağlık Genel Müdürlüğüne şikayette bulunulduğu kaydedildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.