Hava Durumu

Tur otobüsü devrildi! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Muğla- Marmaris Karayolu'nun Sakargeçidi mevkiinde bir tur otobüsü devrildi. Kazada, ilk belirlemelere göre 24 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi de yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2017 20:53
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2017 20:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tur otobüsü devrildi! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 03 FR 247 plakalı otobüs, Muğla-Antalya karayolu Sakargeçidi mevkiinde uçuruma yuvarlandı. Kazada, ilk belirlemelere göre 24 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi de yaralandı.

Kaza yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve AFAD ekibi sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla Marmaris Devlet, Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderildi.

AFAD, sağlık ve itfaiye ekiplerinin bölgedeki çalışmaları sürüyor.

Kaza yapan araçta bulunan, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan grubun bu sabah saatlerinde İzmir Buca'dan, Marmaris'e gitmek üzere yola çıktıkları öğrenildi.

Kazanın ardından Muğla Vali Yardımcısı Kamil Köten ve İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya da bölgeye gelerek kazayla ilgili bilgi aldı.

Öte yandan Başbakan Binali Yıldırım da kazayla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

"SÜRÜCÜNÜN HATASINDAN KAYNAKLANDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar yaptığı açıklamada, "İzmir bölgesinden gelen bir grubun Sakar bölgesinde üst yoldan alt yola düştüğün bilgisi geldi. Durum vahim, çok sayıda can kaybı var. Toplam 42 yolcunun olduğu bana bildirildi. Bu yol Akyaka'ya inen, emniyetli, güvenli bir yoldur. Kazanın sürücü hatasından kaynaklandığını düşünüyorum." dedi.

ANNELER GÜNÜNÜ KUTLUYORLARMIŞ

Yaralıların kaldırıldığı hastanelerden Muğla Tıp Fakültesi Başhekimi Ümit Başar Semiz, "Anneler kutlaması için İzmir'den yola çıkmışlar. Şu an çok yoğun bir tedavi sürecindeyiz. O yüzden çok iletişim kurulamadı. Ama keskin bir dönüş esnasında otobüsün virajı alamadığı ve alt yola düştüğü bilgisi var bizde" diye konuştu.

VALİ ÇİÇEK'TEN AÇIKLAMA

Muğla Valisi Amir Çiçek, tur otobüsünün devrildiği kazayla ilgili yaptığı açıklamada, 24 kişinin hayatını kaybettiğini, 10 kişinin de yaralandığını söyledi. İkisi çocuk olan yaralılar arasında durumu ağır olanların da bulunduğunu belirten Vali Çiçek, "Kaza yerinde incelemeler yapıldı. Ölenlerin cenazeleri morga kaldırıldı. Kazanın nasıl olduğuna yönelik araştırmalar yapılıyor. Frenin patlamış olabileceğini düşünüyoruz. Kaza yerinde bir taraftan çalışmalar yapılıyor, diğer taraftan yol veriliyor" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.