Hava Durumu

Turist dolandırıcı yakalandı

Ankara'ya 8 yıl önce turist olarak gelen Azerbaycan uyruklu kadın, tanıştığı erkekleri çeşitli vaatlerle 1 milyon lira dolandırdı. Ülkesinde de arandığı öğrenilen dolandırıcı, Ankara'da kaldığı evde gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2020 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2020 13:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Turist dolandırıcı yakalandı

Turist olarak Türkiye'ye gelen ve 1 milyon liralık dolandırcılık yapan Azerbaycan uyruklu Khalida M., Ankara'da yakalandı.

8 yıl önce turist olarak Türkiye'ye gelen kadın ülkesine dönmedi. Azerbaycan'da da hakkında arama kararı olan dolandırıcı, önce Türkiye'deki Azeriler Dayanışma Derneği'ne üye oldu. Burada pek çok yeni kişi ile tanıştı ve farklı bahanelerle erkeklerle yakınlık kurdu. Dolandırıcı, bazı kişilerle evlenme aşamasına geldi, bazılarına da Ukrayna ve Rusya'dan gümrüksüz ucuz ceviz getireceğim diyerek ticaret vaadi verdi. Ancak her seferinde aldığı paralarla kayıplara karıştı. Sürekli adres değiştirdi.

Khalida M., dolandırdığı bir emlakçının kız kardeşiyle görüntülü konuşurken yaptıklarını itiraf etti. Gelen ihbarlar üzerine Ankara İl Emniyet Müdürlüğü dolandırıcılık suçlarıyla mücadele ekipleri harekete geçti. Khalida M.'nin adresine, evine temizliğe giden kişi üzerinden ulaşıldı. Ve o evde polis tarafından gözaltına alındı.

Dolandırıcının Rusya'da üniversite eğitimi aldığı, 3 dil bildiği ve annesinin de geçmiş yıllarda milletvekilliği yaptığı öğrenildi. Şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.