Hava Durumu

Turizm cennetinde korkutan yangın

Antalya'nın Konyaaltı İlçesi sınırlarındaki Tünektepe Mevkii'nde çıkan orman yangını, karadan ve havadan yapılan müdahaleyle 1 saatte kontrol altına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2016 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2016 14:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Turizm cennetinde korkutan yangın
Altınyaka Yolu 6'ncı kilometresindeki ormanlık alanda saat 14.00 sıralarında yangın başlaması üzerine Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 1 yangın söndürme uçağı ile 1 helikopter olay yerine yönlendirildi. 10 arazözle yer personeli ise karadan yangına müdahale etti. Yangın ihbarının hemen ardından olay yerine yönlendirilen ekipler, hızla alevlere müdahale etti. Helikopter ve yangın söndürme uçağı ise üst üste sortiler yaparak alevlerin üzerine tonlarca su bıraktı. Alevler 1 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı. 

Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, yangının çıkış nedenini araştıracaklarını belirterek, “Orman yangınları yüzde 97 insan kaynaklı, yüzde 3 dış etkenlerden çıkıyor. Bu bölge de insan ulaşımının yoğun olduğu bir alan. İnsan odaklı çıkmış olabileceğini öngörüyoruz. Ekiplerimiz araştıracak" dedi.

Yangının zamanında ve hızlı müdahale ile kontrol altına alındığını sözlerine ekleyen Türk, “Yangın coğrafik olarak sarp kayalıkların olduğu bölgede çıkmış. Etrafını çevirdik. Yukarısı kayalık. Yayılacak bir bölge değil. Hava ekiplerimiz tamamen kontrol altına alıncaya kadar bölgeye su bırakmaya devam edecek. Yer ekipleri de karadan soğutma çalışmalarına devam ediyor" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.