Hava Durumu

Turizmde 5 aylık kayıp 320 milyar dolar

Birleşmiş Milletler (BM) turizmde gelir kaybının koronavirüs salgını nedeniyle 1.2 trilyon dolara ulaşabileceğini vurgulayarak 120 milyon kişinin işini kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2020 08:48
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2020 08:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Turizmde 5 aylık kayıp 320 milyar dolar

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, koronavirüsün dünyanın en önemli ekonomik sektörlerinden biri olan turizme etkilerine ilişkin raporunu açıkladı.

Turizmin her 10 kişiden 1 kişiye istihdam sağladığına ancak salgının turizm sektörünü de vurduğuna dikkati çeken Guterres, "2020'nin ilk beş ayında uluslararası turist girişleri yarıdan fazla azaldı ve turizmden elde edilen ihracat gelirlerinde 320 milyar dolarlık bir kayıp yaşandı" dedi.

Turizmde gelir kaybının 1.2 trilyon dolara ulaşabileceği uyarısı yapan Guterres, "120 milyon kişi işini kaybetme riskiyle karşı karşıya" dedi.

Guterres, salgının turizmde gelişmiş ekonomiler için büyük bir şok etkisi oluşturduğuna işaret etti. Salgının özellikle gelişmekte olan ve birçok küçük ada devleti ile Afrika ülkesi içinse acil durum yarattığını ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.