Hava Durumu

Türk Dışişleri: Rus diplomatların güvenliği için tüm önlemler alınıyor

Sputnik'e konuşan Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov'a yöneltilen tehditler nedeniyle Türk hükümetinin Rus diplomatların güvenliği için tüm önlemleri aldığını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2020 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2020 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türk Dışişleri: Rus diplomatların güvenliği için tüm önlemler alınıyor

Sputnik'e verdiği demeçte, İdlib'deki gelişmelerle ilgili olarak sosyal medyada çılgınlık yaşandığını kaydeden Aleksey Yerhov, "İstemeden bazı yorumları okuyacağım. "Hayatınıza veda edin", "Arkanızdan kimse ağlamayacak", "Yanmanızın zamanı geldi" ve benzeri. Tüm bunlar 5 yıl önce de medya ve sosyal ağlarda yaşanmıştı. Sebep İdlib değil, Halep'ti. Sonuç? Uçak krizi ve Büyükelçi Karlov'un haince suikasta uğraması. Bu arada ben de doğrudan tehditler alıyorum. Gerçekten kimse geçmişten ders çıkarmıyor mu?" demişti.

Sputnik muhabirinin Yerhov'un tehdit aldığına dair açıklamaları karşısında önlem alınıp alınmadığı sorusu karşısında Türk Dışişleri yetkilisi, "Rusya Federasyonu'nun Ankara Büyükelçiliği ve ülkemizdeki tüm konsolosluk binaları ile diplomatları ve aile bireylerinin güvenliği konusunda ilgili makamlarımızca gerekli tüm önlemler 7/24 esasına göre alınmaktadır. Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından ülkemizdeki temsilcilikleri veya görevli diplomatlarının güvenlikleriyle ilgili Bakanlığımıza iletilen her türlü ihbar ve talep ciddiyetle değerlendirilmekte ve ivedilikle ilgili makamlarımıza bildirilmektedir" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.