Hava Durumu

Türk Diyanet Vakıf-Sen, Kadınlar Günü'nü kutlamayacak

Türk Diyanet Vakıf- Sen, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlamama kararı aldı. Sendika ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bununla ilgili daha çok hutbe okutması gerektiğine dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2021 12:01
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2021 12:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türk Diyanet Vakıf-Sen, Kadınlar Günü'nü kutlamayacak

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, yaptığı açıklamada, "Kadına şiddet bir gün ile geçiştirilmez. Kadına şiddet, insanlık suçu. Yüce dinimiz herkesi birbirine emanet olarak yaratmıştır. Ama kadına ayrı bir değer vermiştir. Sevgili Peygamberimiz de 'kadınlar size emanettir' buyurmuştur. Buradan yola çıkarsak, yüce Allah bizi bir erkek ve bir kadından yaratmıştır. Bu şekilde birbirimize emanet etmiştir" ifadelerini kullandı.

'Hutbelerde bu konu gündeme daha çok gelmeli'

8 Mart'ı herkesin kutladığını ve mesajlar yayınladığını savunan Ünal, "Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak biz ise kadına gösterilen şiddete karşı farkındalık oluşturmak adına 8 Mart'ı kutlamayacağız. Bu tavrın daha çok dikkat çekeceğine inanıyoruz" dedi.

Kadına yönelik şiddete, imamların ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın daha çok değinmesi gerektiğini belirten Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özelikle hutbelerde bu konunun gündeme daha çok gelmesi gerekiyor. Bunu, hem bir toplumsal bilinç haline getirmek hem de yüce dinimizin kadına verdiği değeri her platformda anlatmak elbette ki din görevlilerinin, Diyanet'in görevleri arasında olmalı."

Kaynak: Sputnik

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.