Hava Durumu

Türk futbolunun güzel bir güne ihtiyacı var

Ziraat Türkiye Kupası finalinde yarın Fenerbahçe ile karşılaşacak Bursaspor'da, teknik direktör Ertuğrul Sağlam, ''Son dönemde yaşanan sıkıntıları göz önünde bulundurduğumuz zaman, sezonun son maçında fair-play görüntüsünün ön plana çıkması, Türk futbolu adına önemli'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2012 19:40
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2012 19:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türk futbolunun güzel bir güne ihtiyacı var
Sağlam, düzenlediği basın toplantısında, Aykut Kocaman ile futbolcuyken aynı amaç uğruna, milli takım forması altında mücadele ettiklerini hatırlatarak sözlerine başlarken, ''Kendisi bizden yaş olarak biraz daha büyük. Futbolcuyken kendisinden çok şey öğrendik. Kendisi hem futbolcu, hem karakter yapısı itibariyle ülke gençlerinin örnek alabileceği birkaç isimden birisiydi. Kendisiyle böyle bir maç öncesi, böyle bir ortamda bulunmaktan dolayı çok mutluyum'' diye konuştu.


Bu sene sıkıntılara rağmen gelinen nokta nedeniyle teknik kadroyu ve futbolcuları tebrik eden Sağlam, şöyle devam etti:


''Bir tarafta 29 yıldır kupayı alamayan Fenerbahçe ve 26 yıldır alamayan Bursaspor. İki takım için de çok uzun bir dönem. İki takım da bu kupayı alabilmek için mücadele edecek. Sonuçta bir takım kupayı alacak. Tabii ki biz almak istiyoruz. Ülkemizde son dönemde yaşanan sıkıntıları göz önünde bulundurduğumuz zaman, sezonun son maçında fair-play görüntüsünün ön plana çıkması, Türk futbolu adına çok önemli. Kazanırsak mutluluğumuzu rakibi incitmeden yaşamaya çalışacağız. Kaybedersek de taraftarlarla birlikte rakibimizi alkışlayacağız. İzleyenlerin zevk aldığı, futbolun ve dostluğun ön plana çıktığı bir maç oynamak istiyoruz. 2 sene önce camiamız için çok önemli olan Süper Lig şampiyonluğunun yanına Türkiye Kupası'nı da eklemek istiyoruz. Son dönemde iyi karşılaşmalar oynadık. Moralimiz üst seviyede. Sakatımız yok, buraya tam takım olarak geldik. Performansımızı biraz daha artırarak, kupayı müzemize götürmek istiyoruz.''


''Türk futbolunun güzel bir güne ihtiyacı var''

Ertuğrul Sağlam, bir gazetecinin final maçının Ankara'da oynanması ile ilgili sorusuna, ''Ankara ile ilgili sıkıntımız yok, sevdiğimiz bir şehir. Ankara, futbol adına Ankaraspor ve Ankaragücü'nün küme düşmesi gibi bazı şanssızlıklar yaşadı. Ancak uzun yıllardır Ankara'da kupa finali oynanmadı'' şeklinde yanıtladı.


Karşılaşmaya olan ilgiye de değinen Sağlam, ''İlginin olması çok doğal. Bir tarafta Fenerbahçe, bir tarafta da Bursaspor var. İlginin yanında futbola olan sevginin de düzgün şekilde gösterilmesi beklentimiz olacak. Son dönemde futbol adına yaşanan şanssızlıkları göz önünde bulundurursak, Türk futbolunun güzel bir güne ihtiyacı var. 19 Mayıs Stadı kapasite olarak biraz ufak kaldı, ona da katlanacağız. Bursa'dan birçok insan bu maça gelememenin sıkıntısını yaşıyor. Daha fazla taraftarımıza bu final maçını izlettirebilirdik'' ifadelerini kullandı.


Ertuğrul Sağlam, maçın hakemi Bülent Yıldırım ile ilgili görüşlerini sorulması üzerine ise ''Bizim hakemle ilgili bir endişemiz yok. Bülent Yıldırım, hata yapabilir ama kötü niyetli olmadan, bilgisi ve tecrübesiyle maçtan alnının akıyla çıkacağından şüphemiz yok. Gördüğünü çalacak ve alnının akıyla çıkacaktır'' dedi.



''Kaybetmeyi hazmetmek, kazanmaktan daha zor bir iş''


Ertuğrul Sağlam, bir gazetecinin Fenerbahçe maçı sonrasında Galatasaraylı futbolcuların sevinçleriyle ilgili sorduğu soruyu, ''Bunu Galatasaray veya başka bir takım olarak söylemiyoruml, genel anlamda söylüyorum. Bunlar, ülkenin futbola bakış açısının getirdiği sıkıntılar. Değerlendirme anlamını değiştirmediğimiz sürece bunlar yaşanacak. 'Onlar bunu yaptı, biz daha fazlasını yapmalıyız' gibi bir bakış açısı var. Bunu değiştirmek lazım. Bize ne görev düşüyorsa, bunu yapmakla mükellefiz. Kaybetmeyi hazmetmek, kazanmaktan daha zor bir iş. Yarın akşam kazanmak için uğraşacağız ama kaybedersek de kazanın hakkını vermek lazım. İyi bir spor adamına yakışan davranış budur'' şeklinde cevaplayarak sözlerini tamamladı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.