Hava Durumu

Türk-İş'ten kıdem konusunda yeni açıklama

Türk-İş'ten kıdem konusunda yeni açıklama Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, kıdem tazminatı hakkında yeni bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün Beştepe'de kabul ettiği heyette yer alan Ergün Atalay, "Kıdem tazminatı işçilerin en önemli güvencesidir, yıllardır döktüğü terin, verdiği bir ömrün karşılığıdır" açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2020 18:22
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2020 18:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türk-İş'ten kıdem konusunda yeni açıklama

Türk-İş Genel Başkan Ergün Atalay, son günlerin tartışılan konusu kıdem tazminatıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi adıyla kıdem tazminatı konusunda yapılmak istenen düzenlemelerle ilgili görüş ve endişelerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dün ayrıntılı olarak ilettiğini belirten Atalay açıklamasında, "Her zaman dile getirdiğimiz gibi kıdem tazminatı işçilerin en önemli güvencesidir. Kıdem tazminatı İş Kanunu'nun temel direğidir." ifadelerini kullandı.

"Kıdem tazminatı işçilerin en önemli güvencesidir, yıllardır döktüğü terin, verdiği bir ömrün karşılığıdır"

Kıdem tazminatının temelini oluşturan hususlar ortadan kaldırılırsa İş Kanunu'nun birçok maddesinin de anlam ve işlevini yitireceğini belirten Atalay, "Aynı şekilde sendikal hakların kullanılması ve sendikal örgütlenmenin yapılmasında da kıdem tazminatı çoğu zaman önemli bir işlev görmekte ve güvence olmaktadır. Kıdem tazminatı işçinin yıllardır döktüğü terin, verdiği bir ömrün karşılığıdır" ifadelerine yer verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.