Hava Durumu

Türk ismin yönettiği şirket dev rakama satıldı

Yarı iletken üreticisi Analog Devices Inc, ABD'nin bu yılki en büyük birleşmesine imza atarak otomotiv ve 5G pazar payını genişletmek için rakip firma Maxim Integrated Products'ı pazar günü yaklaşık 21 milyar dolara (144 milyar TL) satın aldı. Şirketin CEO koltuğunda ise Tunç Doluca oturuyordu.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2020 20:59
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2020 20:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türk ismin yönettiği şirket dev rakama satıldı

Teklif, Maxim'e hisse başına 78.43 dolar ile, Cuma kapanışına kadar yaklaşık %22'lik bir değere karşılık geldi. Maxim hisseleri, pazar öncesi %17'lik artışla 75 dolara yükselmişti.

Analog Devices hisseleri %1'e yakın yükseldi. Reuters'ta pazar günü geç saatte yayınlanan bir Analog Devices'ın gelir ve maliyet sinerjiyi artırarak Maxim'i almak için ileri görüşmelerde bulunduğu belirtilmişti.

İki şirket tarafından yapılan açıklamada anlaşmanın Maxim'in otomotiv ve veri merkezi pazarlarındaki gücünü, Analog Devices'ın geniş endüstriyel, iletişim ve dijital sağlık hizmetleri alanlarına kattığı belirtildi.

ANALOG ÇİP ÜRETİYOR

Norwood, Massachusetts merkezli Analog Devices, ulaşım ve sağlık hizmetlerinden enstrümantasyon ve taşınabilir tüketici cihazlarına kadar çeşitli sektörlere sensörler, veri dönüştürücüler, amplifikatörler ve diğer sinyal işleme ürünleri sunuyor. San Jose, Kaliforniya merkezli Maxim, otomobil, imalat, enerji, iletişim, sağlık ve bağlı cihazlarda kullanılan analog çip tasarlayıp üretiyor.

Şirketler, yapılan açıklamada Maxim hissedarlarının, sahip oldukları her hisse başına 0.630 Analog Devices hisse senedi alacağını açıkladı. Anlaşmanın, iki yıla kadar 275 milyon dolarlık maliyet tasarrufu sağlayarak iki kuruluşun toplam kazançlarına kapanıştan sonra yaklaşık 18 ay içinde katkı yapması bekleniyor.

Genel Müdür Tunç Doluca da dahil olmak üzere iki Maxim yöneticisi Analog Devices yönetim kuruluna katılacak.

TUNÇ DOLUCA KİMDİR?

Ankara'da doğan Tunç Doluca, ABD'de IOWA Eyalet Üniversti'nde elektrik mühendisliği okudu. California Üniversitesi'nde ise elektrik mühendisliği üzerine master yaptı.

Doluca'nın yarı iletken endüstrisinde 30 yılı aşkın teknik deneyimi ve yöneticilik tecrübesi bulunuyor. 2007'den bu yana ise Maxim Integrated'da başkan ve CEO'luk görevini sürdürüyor.

Tunç Doluca, 40'tan fazla ürün tasarlarken, 11 de patent aldı. Doluca ayrıca Semiconductor Industry Association (Yarı iletken Endüstrisi Birliği) ve Western Digital'ın kurullarında yer alıyor. Doluca'nın Maxim Integrated'daki ilk yıllarını anlattığı (Maximum Impact (Maksimum Etki)" adında bir de kitabı bulunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.