Hava Durumu

Türk lirası pozitif ayrışıyor!

Fed'in şahin açıklamalarının ardından doların küresel para birimleri karşısındaki değer kazancı devam ediyor. Dolar/TL kuru da bugüne yüzde 0,10 yükselişle 8.77 seviyesinden başladı. Dolar/TL kuru öğleden sonra değer kaybederek 8.70'inde altına geriledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2021 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2021 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türk lirası pozitif ayrışıyor!

Fed'in şahin açıklamalarının ardından doların küresel para birimleri karşısındaki değer kazancı devam ediyor. Dolar/TL kuru da bugüne yüzde 0,10 yükselişle 8.77 seviyesinden başladı.

Yatırımcılar, doların seyri için bugün Fed Başkanı Jerome Powell'in yapacağı açıklamalarına odaklanmış durumda... Küresel yatırımcılar, beklentilerden iyi gelen ve ABD ekonomisinin güçlü olduğunu gösteren verilerin ardından Fed'in piyasaya desteğini beklenenden daha erken sona erdireceği kaygısını taşıyor.

Türkiye özelinde ise aşılama süreci hızlanıyor. Aşılama sürecinin turizme ne kadar yansıyacağı da izlenecekler arasında. Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tüm kısıtlamaların 1 temmuz itibariyle sona ereceğini açıkladı. Türkiye nüfusunun yüzde 33,8'i ilk doz aşısını oldu.

Rusya'nın Türkiye'ye yönelik uçuş yasağını kaldırmasının ardından ilk uçaklar bugün kalkıyor. Rusya'dan Türkiye'ye gelecek turistlerin turizm ile ne kadar döviz girdisi sağlayacağı da izlenecekler arasında.

Doların diğer para birimleri karşısındaki gücünü gösteren DXY endeksi de 91 seviyesine inmesinin ardından bugün yeniden 92 seviyesine yükseldi.

Euro ise bugüne 10,4292 TL seviyesinden başladı.

SAAT 14:46 - DOLAR 8.70'İN ALTINA GERİLEDİ

Gelişen piyasa para birimleri dolar karşısında değer kaybederken Türk lirası dolar karşısında yüzde 1'den fazla değer kazanarak pozitif ayrıştı. Dolar 8.70'in de altına gerileyerek 8.68'e kadar indi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.