Hava Durumu

Türk Metal Sendikası Bursa Şube Başkanlığı'na Selda Tekman getirildi

Türkiye sendika tarihinde bir ilk yaşandı. İlk kez bir kadın, sendika şube başkanı oldu. Türk Metal Sendikası Bursa Şube Başkanlığı'na Bursa Kadın Kolları Sorumlusu Selda Tekman getirildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2021 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2021 14:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türk Metal Sendikası Bursa Şube Başkanlığı'na Selda Tekman getirildi

ÖZEL HABER/ Seray SAYGILIOĞLU

Tekman, Bursa Hakimiyet Gazetesi için yaptığı açıklamada yaşamının 22 yılını sendikal mücadeleyle geçirdiğini belirterek, "Türk Metal Sendikası ilklerin sendikası ve yine bir ilki gerçekleştirdi. Mutlaka bunun devamının geleceğine inanıyorum. Görevi kendi adıma değil, 20 bin metal işçisi kadın adına üstlendim. Bunun için de başarısızlığın mümkün olmadığını düşünüyorum. Umarım her şey yolunda gider ve bu hikayeyi biz yazarız" dedi.

SALGINDA METAL SEKTÖRÜ

Kovid-19 pandemi sürecinin metal sektörüne yansımalarını değerlendiren Tekman, "Pandemi süreci, her sektörü olduğu gibi metal sektörünü de etkiledi. Pandemi sebebiyle yaşanan çip sorunu sektörü derinden etkiled. Sendikamızın faaliyet gösterdiği kurumlarda, çalışanlar ekonomik olarak bu durumdan zarar görmedi. Sektördeki olumsuzluğun faturasının çalışana kesilmemesi için uğraş verdik" dedi. Çalışan kadınların daha da güçlenmeleri için ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayan Tekman, "Kadın kollarında çeşitli çalışnmalar yürütüyorduk. Kadınlarla ilgili projelerimiz elbette devam edecek. Daha da güçlenerek devam edeceğiz. Öte yandan toplu iş sözleşmeleri ve fabrikadaki sıkıntılarla ilgili konulara daha çok müdahil olacağız" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.