Hava Durumu

Türk şirketinin inşa ettiği hastane Irak'ta hizmete açıldı

Irak'ta Türk şirketi tarafından inşa edilen hastane hizmete girdi. Irak Başbakanı Mustafa El-Kazımi, açılış töreninde yaptığı konuşmada Irak'ın en modern hastanelerinden birinin hizmet vermeye başladığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2021 00:04
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2021 00:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türk şirketinin inşa ettiği hastane Irak'ta hizmete açıldı

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, ülkenin güneyindeki Zikar (Nasıriye) vilayetinde Türk şirketi tarafından yapımı tamamlanan 492 yataklı Nasıriye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açılışını yaptı.

Açılış sırasında yaptığı konuşmada Kazımi, "Irak'ın en modern hastanelerinden birinin açılışını yapıyoruz. Bu hastane, tıp alanında birçok bölümü ve teknik donanımı barındırıyor" dedi.

Büyükelçi açılışa katıldı

Hastanenin 492 yataklı olduğunu söyleyen Kazımi, kapasitenin ilerleyen dönemlerde daha da geliştirileceğini söyledi. Açılışa Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney de katıldı.

Hastanelerin yapımı devam ediyor

Türk şirketi tarafından ülkenin güneyindeki Basra ve Meysan, Vasıt (Kut) vilayetleriyle Salahaddin'e bağlı Tuzhurmatu ve Duceyl'de hastane yapımları devam ediyor.

Aynı Türk şirketi Kerbela'da da İmam Hasan el-Mucteba Hastanesi'nin yapımını tamamlayıp geçen sene Irak hükümetine teslim etmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.