Hava Durumu

Türk starlara hayran

51. Uluslararası Bursa Festivali’nde bu akşam konser verecek olan dünyaca ünlü sanatçı Yasmin Levy, Bursa’da bir araya geldiği basın mensuplarına Türkiye’yi çok sevdiğini anlattı. İsrailli sanatçı, Türk müziği dinlediğini, Orhan Gencebay, İbrahim Tatlıses, Sezen Aksu, Funda Arar ve Zeki Müren hayranı olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2012 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2012 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türk starlara hayran

Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından düzenlenen ‘51. Uluslarası Bursa Festivali’, dünyaca ünlü sanatçıları ağırlayarak barış ve dostluk mesajları vermeye devam ediyor. Festival kapsamında bu akşam Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda konser verecek olan İsrailli sanatçı Yasmin Levy, Holiday Inn Otel’de düzenlenen basın toplantısında samimi açıklamalarda bulundu.
Türkiye’yi çok sevdiğini ve her sıkıldığında gelmek istediğini anlatan Levy, “Ne zaman kendimi kötü hissetsem eşime, 'Türkiye’ye gitmeliyiz' diyorum. Türk insanı çok özel. Bu gerçek düşüncem, samimiyetle söylüyorum. Türkiye’de insanlar sizi sevdiğinde gerçekten seviyor. Buranın başka bir havası var” dedi.
Festival sebebiyle dünyaya barış mesajı da veren Levy, “Ben politikacı değilim, müzisyenim. Gençken müziğin barış getireceğine inanıyordum ancak büyüdükçe böyle olmadığını öğrendim. Müzik barış getirmez. İnsanlar yaşamak için toprakla uğraşırlar, çalışırlar, yemek yerler. Bizim, müzisyenlerin ise iletişim kurabileceğimiz yegane yollardan biri müzik. Müziğimle Müslümanları, Hristiyanları, farklı dinlerden insanları buluşturuyorum. İsrailliyiz diye birçok ülke İsrailli sanatçıları boykot ediyor. Dünyada, bu ortamlarda müzisyenlerin akıl sağlığı en yerinde insanlar olduğunu düşünüyorum. Eğer sanat ve sanatçılar boykot edilirse geride sadece politik durumlar ve savaş kalır. Ben bu durumda insanlara müziğimle ulaşmak istiyorum. Müziğimle burada olduğum için gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.

"BURSA'YI ASLA UNUTAMAM"
Bursa’da konser verecek olmanın heyecanını yaşadığını da belirten Yasmin Levy, “Bursa’da daha önce verdiğim konser yarım kalmıştı ama ben dışarıya çıktığımda insanların şarkılarımı söyleyerek karşılamaları beni çok mutlu etmişti. Çok duygulanmıştım. Bu akşamki konserle o gece verdiğim konser sözümü de tutmuş olacağım. Konsere gittiğimiz birçok şehri zaman zaman unutuyorum. Ama Bursa’yı asla unutamam. Bursa’da insanların müzik konusunda bilgileri olduğunu düşünüyorum. Müziğe saygı duyduklarının farkındayım” şeklinde konuştu.
Yasmin Levy, Türk sanatçıları çok beğendiğini ifade ederek, “Türkiye en iyi seslerin olduğu ülkelerden biri. Yürüyüş yaparken Türk müziği dinliyorum. Orhan Gencebay, İbrahim Tatlıses, Sezen Aksu, Emre Aydın, Funda Arar ve tabii ki Zeki Müren’i çok beğeniyorum. Ben geleneksel sesleri seviyorum” dedi.
Kendi sesiyle ilgili yapılan güzel yorumlardan dolayı utandığını da dile getiren Levy, “Asla kendimi tanımlamam, başka insanların söylediklerini dinlerim. Kendimle ilgili konularda çok utanıyorum. Allah’ın bana verdiği sesi kullanıyorum. Bu ses bana ait değil, O’na ait” ifadelerini kullandı.
Ekim ayında 5. albümünü hayranlarıyla buluşturacağını müjdeleyen Levy, yeni albümünün heyecanını yaşadığını anlattı. Albümünde bir rüyasını gerçekleştirdiğini ve İstanbul’da bir orkestrayla birlikte bir çalışma yaptıklarını ifade eden ünlü sanatçı, hayranlarından albüm için 3 ay daha beklemelerini istedi.
Yasmin Levy, bu akşam saat 21.15’te Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda sevenleriyle bir araya gelecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.