Hava Durumu

Türk tekstilinin devlerinden o firma iflas etti

Tekstil piyasasını sarsan karar az önce çıktı. 130 kadar mağazası bulunan Rodi Mood için mahkeme iflas kararı verdi. 1800 kadar kişinin çalıştığı şirkette şaşkınlık hakim. Rodi Mood avukatı Afşin Ersoy, kararı şaşkınlıkla karşıladıklarını ifade ederek Yargıtay sürecinin yaşanacağını söyledi. Av. Ersoy şirket hakkında 70 milyona yakın bir borç nedeni ile iflas kararı verildiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2013 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2013 16:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türk tekstilinin devlerinden o firma  iflas etti

Bünyesinde 1800 kadar kişinin çalıştığı Rodi Mood’un sahibi Rodi Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile RDS Tekstil Konfeksiyon Sanayi ve Dış Ticaret şirketlerinin bugün yapılan duruşmasında iflas kararı çıktı. Davanın görüldüğü Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi  iki şirketin iflasına karar verirken, şirket yönetimleri oluşturulacak iflas idaresine geçecek.

'KARAR ŞAŞKINLIK YARATTI'

Söz konusu şirketler için iflas erteleme başvurusu geçtiğimiz mart ayında yapılmıştı. Şirket Avukatı Afşin Ersoy, hürriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada, iflas kararından şaşkınlıkla karşıladıklarını söyledi. Av. Ersoy, bazı alacaklıların da şirkete iflas erteleme verilmesi yönünde talepte bulunduklarını söyledi. Av. Ersoy, şirketin faaliyetlerine devam edeceğini “Kepeği indirilmeyecek” sözleri ile ifade etti. Şirket hakkında verilen  iflas kararı Yargıtay’a taşınacak.

400 MİLYON LİRA CİROSU VARDI

RoodiMood’un temeli ise 35 yıl kadar önce İzmir’de küçük bir atölyede atıldı. Bitlisli Fetin Kazancı’nın kardeşleri ile kurduğu atölye zaman içinde gelişti ilk mağazalar 80’li yılların ortasında açıldı. Rodi Jeans markası ile kot üretiminde adından söz ettiren şirket 1996’da faaliyetlerini İstanbul’a taşıdı. Şirketin 2012 cirosu 400 milyon TL olarak açıklanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.